All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Milling and Co-milling Techniques as Approaches to Increase the Dissolution Rate of Poorly Soluble Drugs

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22310%2F20%3A43920857" target="_blank" >RIV/60461373:22310/20:43920857 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/3690/3623" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/3690/3623</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Techniky mletí a společného mletí jako přístupy ke zvýšení rychlosti rozpouštění špatně rozpustných léčiv

  • Original language description

    Mletí a společné mletí jsou široce používanými technikami pro zmenšování velikosti částic léčivé látky, čímž dochází i ke zvětšení specifické plochy povrchu. Tyto přístupy mohou následně zlepšit i zpracovatelnost či další charakteristiky, jako je rychlost rozpouštění, rozpustnost, biodostupnost nebo uniformita a stabilita výsledné směsi. Nicméně, částice vzniklé mletím se vyznačují i určitými nevýhodami, jako je aglomerace či špatná tokovost, nebo zlepšení v rozpouštění nemusí být dokonce vůbec pozorováno. Pro zmenšování velikosti částic existuje celá řada metod, které zahrnují mokré i suché mletí a které mají určité výhody i nevýhody. Článek shrnuje základní informace o mletí a společném mletí. Dále jsou také uvedeny jejich výhody a nevýhody, různé typy mlýnů a faktory ovlivňující jejich aplikace.

  • Czech name

    Techniky mletí a společného mletí jako přístupy ke zvýšení rychlosti rozpouštění špatně rozpustných léčiv

  • Czech description

    Mletí a společné mletí jsou široce používanými technikami pro zmenšování velikosti částic léčivé látky, čímž dochází i ke zvětšení specifické plochy povrchu. Tyto přístupy mohou následně zlepšit i zpracovatelnost či další charakteristiky, jako je rychlost rozpouštění, rozpustnost, biodostupnost nebo uniformita a stabilita výsledné směsi. Nicméně, částice vzniklé mletím se vyznačují i určitými nevýhodami, jako je aglomerace či špatná tokovost, nebo zlepšení v rozpouštění nemusí být dokonce vůbec pozorováno. Pro zmenšování velikosti částic existuje celá řada metod, které zahrnují mokré i suché mletí a které mají určité výhody i nevýhody. Článek shrnuje základní informace o mletí a společném mletí. Dále jsou také uvedeny jejich výhody a nevýhody, různé typy mlýnů a faktory ovlivňující jejich aplikace.

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30104 - Pharmacology and pharmacy

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    114

  • Issue of the periodical within the volume

    9

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    11

  • Pages from-to

    591-601

  • UT code for WoS article

    000567994200005

  • EID of the result in the Scopus database

    2-s2.0-85090680915