Milling and Co-milling Techniques as Approaches to Increase the Dissolution Rate of Poorly Soluble Drugs
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22310%2F20%3A43920857" target="_blank" >RIV/60461373:22310/20:43920857 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/3690/3623" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/3690/3623</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Techniky mletí a společného mletí jako přístupy ke zvýšení rychlosti rozpouštění špatně rozpustných léčiv
Original language description
Mletí a společné mletí jsou široce používanými technikami pro zmenšování velikosti částic léčivé látky, čímž dochází i ke zvětšení specifické plochy povrchu. Tyto přístupy mohou následně zlepšit i zpracovatelnost či další charakteristiky, jako je rychlost rozpouštění, rozpustnost, biodostupnost nebo uniformita a stabilita výsledné směsi. Nicméně, částice vzniklé mletím se vyznačují i určitými nevýhodami, jako je aglomerace či špatná tokovost, nebo zlepšení v rozpouštění nemusí být dokonce vůbec pozorováno. Pro zmenšování velikosti částic existuje celá řada metod, které zahrnují mokré i suché mletí a které mají určité výhody i nevýhody. Článek shrnuje základní informace o mletí a společném mletí. Dále jsou také uvedeny jejich výhody a nevýhody, různé typy mlýnů a faktory ovlivňující jejich aplikace.
Czech name
Techniky mletí a společného mletí jako přístupy ke zvýšení rychlosti rozpouštění špatně rozpustných léčiv
Czech description
Mletí a společné mletí jsou široce používanými technikami pro zmenšování velikosti částic léčivé látky, čímž dochází i ke zvětšení specifické plochy povrchu. Tyto přístupy mohou následně zlepšit i zpracovatelnost či další charakteristiky, jako je rychlost rozpouštění, rozpustnost, biodostupnost nebo uniformita a stabilita výsledné směsi. Nicméně, částice vzniklé mletím se vyznačují i určitými nevýhodami, jako je aglomerace či špatná tokovost, nebo zlepšení v rozpouštění nemusí být dokonce vůbec pozorováno. Pro zmenšování velikosti částic existuje celá řada metod, které zahrnují mokré i suché mletí a které mají určité výhody i nevýhody. Článek shrnuje základní informace o mletí a společném mletí. Dále jsou také uvedeny jejich výhody a nevýhody, různé typy mlýnů a faktory ovlivňující jejich aplikace.
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
30104 - Pharmacology and pharmacy
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Volume of the periodical
114
Issue of the periodical within the volume
9
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
11
Pages from-to
591-601
UT code for WoS article
000567994200005
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85090680915