Sugar beet as raw material for bioethanol production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004141" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004141 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sugar beet as raw material for bioethanol production
Original language description
Řepa by mohla být využita pro výtobu kapalných paliv, konkrétně bioethanolu. Cílem fermentačních pokusů s řepnou surovou ěťávou bylo ověřit možnosti vracení části lihovarských výpalků zpět do fermentace, a tím získat výpalky s vyšším obsahem sušiny. To by přineslo úsporu energií při zahušťování výpalků a jejich sušení. Byly provedeny testy, při nichž se recyklovalo 20, 25 a 30% výpalů. Po pěti cyklech recyklace nebylo pozorováno žádné výrazné zvýšení obsahu sušiny a tak nelze přepokládat, že by došlo knějakým výraznějším úsporám energie během sušení. Jediné úspory je možné očekávat ve spotřebě technologické vody, která je zčásti výpalky nahrazena.
Czech name
Sugar beet as raw material for bioethanol production
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Volume of the periodical
19
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
224-234
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—