Microwave treatment of rice
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00013237" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00013237 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Microwave treatment of rice
Original language description
The effect of microwave treatment on wet rice was studied. Power output used was 90, 160, 350 or 500 W; final heating temperatures were 40, 60 and 80 °C; initial moisture content of rice was 11, 21 or 30 %. Temperature of rice gelatinization, expressed as alkali spreading values and total starch content, was used to evaluate the influence of microwave heating on physicochemical properties of rice
Czech name
Mikrovlnné ošetření rýže
Czech description
Byl sledován vliv mikrovlnného ohřevu na vlhkou rýži. Příkon se měnil v rozsahu 90, 160, 350, a 500 W, konečná teplota ohřevu byla 40, 60 a 80 C, počáteční vlhkost rýže 11,21 a 30%. U mikrovlnně ošetřené rýže byla sledována teplota mazovatění a obsahu celkového škrobu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Electromagnetic heating for food production</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
19
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
62-66
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—