All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Chemical changes during micorwave treatment of rice

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F00%3A00013231" target="_blank" >RIV/60461373:22330/00:00013231 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Chemical changes during micorwave treatment of rice

  • Original language description

    The effect of microwave treatment of soaked rice is studied in this paper. The soaked rice was treated in microwave (MW) oven at the different processing microwave energy level (maximum 500 W, minimum 90 W), the initial moisture content (10 to 30 %) andtime of treatment. The temperature measurement of treated sample during microwave heating was carried out by means of NoEMI fiber-optic temperature system. For evaluation of microwave heating to physicochemical properties of rice were measured alkali spreading values of rice and surface structure by means the Laboratory Universal Computer Image Analysis - LUCIA G system.

  • Czech name

    Chemické změny rýže během mikrovlnného ohřevu

  • Czech description

    Byl studován účinek mikrovlnného ohřevu vlhčené rýže, která byla ošetřena v mikrovlnné troubě při různém výkonu (maximum 500 W, minimum 90 W), původní vlhkosti (10 až 30 %) a různé době. Teplota měřených vzorků během mikrovlnného ohřevu byla snímána pomocí systému s optickými vlákny NoEMI. K vyhodnocení fyzikálně chemických vlastností rýže bylo měřeno alkalické číslo a povrchové změny byly sledovány pomocí analýzy obrazu systémem LUCIA G.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Electromagnetic heating for food production</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2000

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    18

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    249-250

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database