Chemical changes during micorwave treatment of rice
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F00%3A00013231" target="_blank" >RIV/60461373:22330/00:00013231 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Chemical changes during micorwave treatment of rice
Original language description
The effect of microwave treatment of soaked rice is studied in this paper. The soaked rice was treated in microwave (MW) oven at the different processing microwave energy level (maximum 500 W, minimum 90 W), the initial moisture content (10 to 30 %) andtime of treatment. The temperature measurement of treated sample during microwave heating was carried out by means of NoEMI fiber-optic temperature system. For evaluation of microwave heating to physicochemical properties of rice were measured alkali spreading values of rice and surface structure by means the Laboratory Universal Computer Image Analysis - LUCIA G system.
Czech name
Chemické změny rýže během mikrovlnného ohřevu
Czech description
Byl studován účinek mikrovlnného ohřevu vlhčené rýže, která byla ošetřena v mikrovlnné troubě při různém výkonu (maximum 500 W, minimum 90 W), původní vlhkosti (10 až 30 %) a různé době. Teplota měřených vzorků během mikrovlnného ohřevu byla snímána pomocí systému s optickými vlákny NoEMI. K vyhodnocení fyzikálně chemických vlastností rýže bylo měřeno alkalické číslo a povrchové změny byly sledovány pomocí analýzy obrazu systémem LUCIA G.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Electromagnetic heating for food production</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2000
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
18
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
249-250
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—