Chemical and physicochemical changes during microwave treatment of rice
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00013230" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00013230 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Chemical and physicochemical changes during microwave treatment of rice
Original language description
Maximal value of drying rate for conventional hot air drying is 4.3 times lower than drying rate for 90 W, 9.0 times lower for 160 W, 26.9 times lower for 350 W and 48.9 times lower for 500 W MW drying. The course of microwave treatment of rice is much faster than conventional drying and the main physical and chemical characteristics of rice are not changed. Microwave treatment does not affect the total content of starch in rice, but content of damaged starch increases with absorbed microwave energy andtemperature of treatment.
Czech name
Chemické a fyzikálně-chemické změny během mikrovlnného ošetření rýže
Czech description
Maximální hodnota sušicí rychlosti pro horkovzdušné sušení rýže je 4,3 krát nižší než při mikrovlnném sušení o výkonu 90 W, 9,0 krát nižší pro výkon 160 W, 26,9 krát nižší pro výkon 350 W a 48,9 krát nižší pro výkon 500. Průběh mikrovlnného sušení rýže je tedy mnohem rychlejší, aniž dochází ke změnám fyzikálních vlastností a chemického složení rýže. Mění se pouze obsah poškozeného škrobu s rostoucí absorbovanou energií a teplotou.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Electromagnetic heating for food production</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Food Science and Biotechnology
ISSN
1226-7708
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
KR - KOREA, REPUBLIC OF
Number of pages
4
Pages from-to
219-223
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—