Vacuum microwave drying of seeds of germinated pea
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008435" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008435 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vakuové mikrovlnné sušení semen klíčeného hrachu
Original language description
Bylo zjištěno, že při mikrovlnném sušení za normálního tlaku je doba sušení 2,4 krát kratší než při vakuovém mikrovlnném sušení. Hodnoty maximálních rychlostí sušení dosahovaly pro mikrovlnné vakuové sušení 0,8 násobku hodnory rychlosti sušení pro mikrovlnné sušení za normálního tlaku. Mikrovlnné sušení za normálního tlaku i za vakua nemá výraznější vliv na obsah celkového škrobu a bílkovin.. Patrný pozitivní vliv byl pozorován na změnách obsahu TIA a alfa-galaktooligosacharidů. Z hlediska zlepšení nutriční hodnoty a stravitelnosti sušených a klíčených semen hrachu je výhodnější delší a šetrnější mikrovlnné sušení probíhající za sníženého tlaku a nižších teplot.
Czech name
Vakuové mikrovlnné sušení semen klíčeného hrachu
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník 50. konference chemického inženýrství CHISA 2003
ISBN
80-86059-36-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
182
Pages from-to
136
Publisher name
Česká společnost chemického a procesního inženýrství
Place of publication
Praha
Event location
Srní , Šumava
Event date
Oct 23, 2003
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—