All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microwave and vacuum microwave drying of germinated pea seeds

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00016488" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00016488 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Microwave and vacuum microwave drying of germinated pea seeds

  • Original language description

    The main objective of this paper is to evaluate and to compare the microwave, vacuum-microwave and conventional drying of germinated pea seeds. Time and drying rate were evaluated and compared by means of drying curves and relation between drying rate and relative weight ratio of water in dried germinated pea seeds. Time of the vacuum-microwave drying is longer, but this way of drying proceeds at lower final temperature and that is why it is desirable for changes in chemical composition.

  • Czech name

    Mikrovlnné a vakuově mikrovlnné sušení klíčeného hrachu

  • Czech description

    Cílem práce bylo porovnání třech způsobů sušení klíčených semen hrachu - mikrovlnného, vakuově-mikrovlnného a konvenčního horkovzdušného sušení. Doba a rychlost sušení byly vyhodnoceny pomocí sušicích křivek. Doba vakuového mikrovlnného sušení byla sicedelší než samotného mikrovlnného sušení, ale sušení probíhalo při nižších teplotách, což se příznivě projevilo v chemickém složení

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník 17th International Congress of Chemical and Process Engineering

  • ISBN

    80-86059-45-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    1-6

  • Publisher name

    Czech Society of Chemical Engineering

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Aug 27, 2006

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article