How beer use to be brewed and how is it today.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006786" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006786 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Jak se pivo vařilo dříve a dnes
Original language description
Výroba piva na území ČR má dávnou tradici. Vyvíjela se od přípravy v každé domácnosti, následovala řemeslná výroba. Od 19 století přešla na průmyslovou výrobu nejdříve v tzv. strojních pivovarech, dnes moderní produkce řízená výpočetní technikou. Svrchněkvašená piva v polovině 19. století nahrazena výhradně spodně kvašenými pivy specifických vlastností. Pivovarství ve všech etapách vývoje ovlivňovalo ekonomiku státních útvarů na našem území.
Czech name
Jak se pivo vařilo dříve a dnes
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Volume of the periodical
48
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
1
Pages from-to
25
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—