All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of volatile compounds of commercial fermented salami.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006903" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006903 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Porovnání aroma fermentovaných masných výrobků.

  • Original language description

    Trvanlivé tepelně neopracované (fermentované) masné výrobky jsou typickým produktem masné výroby v zemích Jižních a Střední Evropy (Itálie, Portugalsko, Maďarsko, atd). Také v České republice má jejich výroba bohatou tradici. Tyto výrobky nejsou vystaveny při výrobě ani před spotřebou tepelnému ošetření a díky tomu si zachovávají specifické senzorické vlastnosti, pro které jsou u spotřebitelů tak ceněny, na druhé straně představují zvýšené nároky na dodržení technologických a hygienických pravidel při samotné výrobě. Aroma těchto výrobků může být ovlivněno celou řadou faktorů během výrobního procesu. Cílem naší práce bylo nalezení optimální metody pro stanovení jednotlivých složek aroma fermentovaných salámů, použitých přísad (startovací kultura, koření) a klihovkových střívek. Při měření těkavých látek byly porovnávány tři izolační metody: simultární extrakce/destilace podle Likens - Nickersona, sorbce na Tenax a mikroextrakce na pevné fázi (SPME). K identifikaci byla použita metoda G

  • Czech name

    Porovnání aroma fermentovaných masných výrobků.

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XXXIII.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-5-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    200

  • Pages from-to

    153-156

  • Publisher name

    VUPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 27, 2002

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article