Determination of volatile compounds of commercial fermented salami.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006903" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006903 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Porovnání aroma fermentovaných masných výrobků.
Original language description
Trvanlivé tepelně neopracované (fermentované) masné výrobky jsou typickým produktem masné výroby v zemích Jižních a Střední Evropy (Itálie, Portugalsko, Maďarsko, atd). Také v České republice má jejich výroba bohatou tradici. Tyto výrobky nejsou vystaveny při výrobě ani před spotřebou tepelnému ošetření a díky tomu si zachovávají specifické senzorické vlastnosti, pro které jsou u spotřebitelů tak ceněny, na druhé straně představují zvýšené nároky na dodržení technologických a hygienických pravidel při samotné výrobě. Aroma těchto výrobků může být ovlivněno celou řadou faktorů během výrobního procesu. Cílem naší práce bylo nalezení optimální metody pro stanovení jednotlivých složek aroma fermentovaných salámů, použitých přísad (startovací kultura, koření) a klihovkových střívek. Při měření těkavých látek byly porovnávány tři izolační metody: simultární extrakce/destilace podle Likens - Nickersona, sorbce na Tenax a mikroextrakce na pevné fázi (SPME). K identifikaci byla použita metoda G
Czech name
Porovnání aroma fermentovaných masných výrobků.
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XXXIII.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-5-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
200
Pages from-to
153-156
Publisher name
VUPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 27, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—