All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of BIA method for the estimation of beef carcass composition; weight of longissimus lumborum muscle, ratio of muscle tissue and fat in loin cross-section

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00007293" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00007293 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41310/02:00004554

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Použití BIA metody k odhadu složení jatečně upravených těl skotu.

  • Original language description

    Byla zkoušena metoda bio-impedanční analýzy u jatečně upravených těl skotu za účelem odhadu jejich složení hodnoceného podle hmotnosti roštěné (musculus longissimus lumborum) a podle poměru svalové a tukové tkáně na řezu roštěnce. Bioelektrická impedancebyla měřena pomocí čtyř plošných pružných elektrod opatřených na povrchu měděnou folií o ploše 30 cm2 (150x20 mm). Bioimpedanční analyzér vyvinutý pro měření resistance a reaktance při frekvencích 1kHz, 10kHz a 100kHz byl propojen s PC, aby byl aplikován jako plně automatický měřicí systém pro on-line měření na jatkách. Poměrně vysoká korelace byla nalezena mezi hmotností svalu musculus longissimus lumborum (MLL) a veličinami bio-impedanční analýzy. Měrné hodnoty resistance (100Rp/D) a reaktance (100Xcp/D) naměřené při frekvencích 100kHz vykazují významné korelace s hmotností uvedeného svalu (r = 0,9068 a r = 0,9058), a mohou tak být využity k jejímu dobrému odhadu. Nejvyšší korelační závislosti k ploše svaloviny vykazují veličiny odvo

  • Czech name

    Použití BIA metody k odhadu složení jatečně upravených těl skotu.

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Electrical properties of beef carcasses in relation to content and distribution of body fat</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XXXIII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-5-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    107-110

  • Publisher name

    VUPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 27, 2002

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article