Use of BIA method for the estimation of beef carcass composition; weight of longissimus lumborum muscle, ratio of muscle tissue and fat in loin cross-section
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00007293" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00007293 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41310/02:00004554
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Použití BIA metody k odhadu složení jatečně upravených těl skotu.
Original language description
Byla zkoušena metoda bio-impedanční analýzy u jatečně upravených těl skotu za účelem odhadu jejich složení hodnoceného podle hmotnosti roštěné (musculus longissimus lumborum) a podle poměru svalové a tukové tkáně na řezu roštěnce. Bioelektrická impedancebyla měřena pomocí čtyř plošných pružných elektrod opatřených na povrchu měděnou folií o ploše 30 cm2 (150x20 mm). Bioimpedanční analyzér vyvinutý pro měření resistance a reaktance při frekvencích 1kHz, 10kHz a 100kHz byl propojen s PC, aby byl aplikován jako plně automatický měřicí systém pro on-line měření na jatkách. Poměrně vysoká korelace byla nalezena mezi hmotností svalu musculus longissimus lumborum (MLL) a veličinami bio-impedanční analýzy. Měrné hodnoty resistance (100Rp/D) a reaktance (100Xcp/D) naměřené při frekvencích 100kHz vykazují významné korelace s hmotností uvedeného svalu (r = 0,9068 a r = 0,9058), a mohou tak být využity k jejímu dobrému odhadu. Nejvyšší korelační závislosti k ploše svaloviny vykazují veličiny odvo
Czech name
Použití BIA metody k odhadu složení jatečně upravených těl skotu.
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Electrical properties of beef carcasses in relation to content and distribution of body fat</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XXXIII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-5-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
107-110
Publisher name
VUPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 27, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—