Monitoring of intramuscular fat of slaughter cattle
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00007305" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00007305 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sledování intramuskulárního tuku u skotu. Hodnocení jakosti jatečně upravených těl
Original language description
Složení vybraných částí hovězího masa bylo určováno v souvislosti s hledáním nových metod pro klasifikaci jatečně upravených těl skotu. Zvláštní pozornost byla věnována výskytu intramuskulárního tuku, který mimo jiné ovlivňuje křehkost masa. Byly zjišťovány korelace mezi výsledky klasické extrakční metody s vyhodnocením podílu ploch odpovídajících svalové resp. tukové tkáně pomocí videonalýzy. V příčném řezu roštěncem byl zjišťována velikost i tvar svalu musculus longissimus thoracis et lumborum a jehopodíl zde. Sledován byl i vliv pohlaví poražených kusů. Ukazuje se dobrá korelace v obsahu tuku uvnitř svalu a metodou Soxhletovou. Shoda v celém řezu roštěnce je ovlivněna skutečností, že zde i pojivová tkáň vytváří na digitálním obraze bílé plochy, které se však liší obsahem tuku. Byly zkoušeny i způsoby snímání a nasvětlení měřených objektů i možnosti zpřesnění metody pomocí osvětlení ultrafialovým zářením a využití infračervené složky videokamery. Byly zjištěny korelace mezi hmotnost
Czech name
Sledování intramuskulárního tuku u skotu. Hodnocení jakosti jatečně upravených těl
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Electrical properties of beef carcasses in relation to content and distribution of body fat</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XXXIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-5-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
99-102
Publisher name
VUPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 27, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—