Quality of carcas
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00007304" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00007304 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení jakosti jatečně upravených těl
Original language description
Současně s hledáním nových metod pro klasifikaci hovězích jatečně upravených těl byly vyhodnoceny i některé jakostní parametry, které mohou výsledky měření ovlivnit (pH, obsah intramuskulárního tuku, textura), případně s nimi souviset. Vlastnosti masa může významně ovlivňovat posmrtný pokles hodnoty pH (anaerobní glykolýza na kyselinu mléčnou); zejména nedostatečný pokles v případě DFD masa. Na moderní jateční lince byl vyhodnocen vliv pohlaví, způsobu předporážkového ošetření a způsobu zavěšení kusů nauvedené vlastnosti. Uvedené vlastnosti byly sledovány v ušlechtilých částech svaloviny (kýta, roštěná, plec). Hodnota pH masa byla měřena vpichovým pH metrem na konci jateční linky (pH45) a po vychlazení (pH24, pH48). Textura byla měřena střihovou metodou podle Warnera a Bratzlera. Byly ověřeny některé souvislosti výskytu tmavého hovězího masa v masném podniku Naměřené hodnoty pH a textury byly dány do souvislosti se způsobem ustájení a pohlavím. Zvláštní pozornost byla věnována srovnán
Czech name
Hodnocení jakosti jatečně upravených těl
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Electrical properties of beef carcasses in relation to content and distribution of body fat</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XXXIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
94-98
Publisher name
VUPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 27, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—