All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality of carcas

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00007304" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00007304 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení jakosti jatečně upravených těl

  • Original language description

    Současně s hledáním nových metod pro klasifikaci hovězích jatečně upravených těl byly vyhodnoceny i některé jakostní parametry, které mohou výsledky měření ovlivnit (pH, obsah intramuskulárního tuku, textura), případně s nimi souviset. Vlastnosti masa může významně ovlivňovat posmrtný pokles hodnoty pH (anaerobní glykolýza na kyselinu mléčnou); zejména nedostatečný pokles v případě DFD masa. Na moderní jateční lince byl vyhodnocen vliv pohlaví, způsobu předporážkového ošetření a způsobu zavěšení kusů nauvedené vlastnosti. Uvedené vlastnosti byly sledovány v ušlechtilých částech svaloviny (kýta, roštěná, plec). Hodnota pH masa byla měřena vpichovým pH metrem na konci jateční linky (pH45) a po vychlazení (pH24, pH48). Textura byla měřena střihovou metodou podle Warnera a Bratzlera. Byly ověřeny některé souvislosti výskytu tmavého hovězího masa v masném podniku Naměřené hodnoty pH a textury byly dány do souvislosti se způsobem ustájení a pohlavím. Zvláštní pozornost byla věnována srovnán

  • Czech name

    Hodnocení jakosti jatečně upravených těl

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Electrical properties of beef carcasses in relation to content and distribution of body fat</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XXXIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    94-98

  • Publisher name

    VUPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 27, 2002

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article