All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microwave treatment and drying of germinated pea

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00013235" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00013235 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Microwave treatment and drying of germinated pea

  • Original language description

    Content of &#61537;-galactooligosaccharides was reduced to 38 % (Gotik cultivar) and to 45 % (Grana cultivar) of the original value after 2 days of germination. Very interesting results were obtained when microwave heating was used as a preliminary treatment before hot air drying. The contents of soluble carbohydrates (sucrose, raffinose, stachyose and verbascose), proteins and trypsin inhibitor activity were determined as criteria of microwave heating effects on chemical composition of germinated pea

  • Czech name

    Mikrovlnné ošetření a vysoušení naklíčeného hrachu

  • Czech description

    Po 2 dnech klíčení byl snížen obsah &#61537;-galaktooligosacharidů na 38 % (Gotik) a na 45 % (Grana) původní hodnoty. Zajímavé výsledky byly dosaženy při mikrovlnném ohřevu před vlastním horkovzdušným sušením. Jako kriteria změn chemického složení v klíčeném hrachu byly použity hodnoty obsahů rozpustných sacharidů (sacharosy, raffinosy, stachyosy a verbaskosy), bílkovin a aktivita trypsin inhibitoru

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Electromagnetic heating for food production</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    20

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    23-30

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database