Influence of germination and microwave heating on the carbohydrates composition of pea
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F00%3A00013233" target="_blank" >RIV/60461373:22330/00:00013233 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Influence of germination and microwave heating on the carbohydrates composition of pea
Original language description
Effect of germination and microwave heating is the resulting way of the improvement of nutritional quality of legume products - the significant reduction of -galactooligosaccharides. The most important influence for decreasing of -galactooligosaccharides is during the first three days of pea germination. Combined effect of germination and the following microwave treatment and the conventional air drying to final moisture content 12-14 % and the maximum temperature 80 °C is recommended for improving of carbohydrate composition of pea from nutritional point of view.
Czech name
Vliv klíčení a mikrovlnného ohřevu na složení sacharidů v hrachu
Czech description
Cílem klíčení a mikrovlnného ohřevu semen luštěnin je zlepšení jejich nutriční hodnoty a stravitelnosti - podstatné snížení obsahu -galaktooligosacharidů. K největšímu poklesu -galaktooligosacharidů dochází v prvních třech dnech klíčení.Pro zlepšení chemického složení sacharidů byl doporučen kombinovaný postup klíčení a následujícího mikrovlnného ohřevu na konečnou sušinu 12-14 % při maximální teplotě 80 °C.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Electromagnetic heating for food production</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2000
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
18
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
247-248
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—