All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of germination and microwave heating on the carbohydrates composition of pea

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F00%3A00013233" target="_blank" >RIV/60461373:22330/00:00013233 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Influence of germination and microwave heating on the carbohydrates composition of pea

  • Original language description

    Effect of germination and microwave heating is the resulting way of the improvement of nutritional quality of legume products - the significant reduction of &#61537;-galactooligosaccharides. The most important influence for decreasing of &#61537;-galactooligosaccharides is during the first three days of pea germination. Combined effect of germination and the following microwave treatment and the conventional air drying to final moisture content 12-14 % and the maximum temperature 80 °C is recommended for improving of carbohydrate composition of pea from nutritional point of view.

  • Czech name

    Vliv klíčení a mikrovlnného ohřevu na složení sacharidů v hrachu

  • Czech description

    Cílem klíčení a mikrovlnného ohřevu semen luštěnin je zlepšení jejich nutriční hodnoty a stravitelnosti - podstatné snížení obsahu &#61537;-galaktooligosacharidů. K největšímu poklesu &#61537;-galaktooligosacharidů dochází v prvních třech dnech klíčení.Pro zlepšení chemického složení sacharidů byl doporučen kombinovaný postup klíčení a následujícího mikrovlnného ohřevu na konečnou sušinu 12-14 % při maximální teplotě 80 °C.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/OK%20325" target="_blank" >OK 325: Electromagnetic heating for food production</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2000

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    18

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    247-248

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database