All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The database of the caracteristics of sugar, sugar syrups and food

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008359" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008359 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Databáze vlastností cukru, cukerných roztoků a potravin

  • Original language description

    Pro možnost interaktivního uplatnění databáze fyzikálních vlastností cukru, cukerných, roztoků a dalších látek při modelování, simulaci a bilančních výpočtech byl vyvinut nový počítačový program, který vychází z dřívějších prací Ústavu chemie a technologie sacharidů VŠCHT Praha. Hlavním zdrojem dat pro vytvářenou databázi je monografie Sugar Technologist Manual (Bartens, Berlin 1995). Jedná se o komplexní přehled fyzikálních vlastností cukerných roztoků a mnoha dalších dat z oblasti technologie cukru asouvisejících výrob. V této publikaci jsou kromě vlastních tabulek hodnot uvedeny též matematické vztahy popisující závislosti jednotlivých vlastností na hlavních parametrech (např. na teplotě, koncentraci, tlaku apod.). Vyvinutý program nabízí soubor dat věnovaný vlastnostem sacharosy, jejích čistých a technických roztoků, dalších sacharidů, meziproduktů a mnoha jiných látek. Program umožňuje rychlý výpočet dat během různých procesů při výrobě sacharidů, řízení a kontrole procesu a při

  • Czech name

    Databáze vlastností cukru, cukerných roztoků a potravin

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník 50. konference chemického inženýrství CHISA 2003

  • ISBN

    80-86059-36-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    182

  • Pages from-to

    132

  • Publisher name

    Česká společnost chemického a procesního inženýrství

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Srní , Šumava

  • Event date

    Oct 20, 2003

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article