Adulteration of product containing eggs
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008368" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008368 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Falšování výrobků s obsahem vajec
Original language description
Vejce nebo jeho části často představují jednu z nejdražších surovin použitých při výrobě vaječného výrobku. Vaječné výrobky jsou falšovány především vědomým snížením vaječného podílu popřípadě maskováním nedodržení receptury přídavkem stabilizátorů, emulgátorů, plnidel, barviv atd. Mezi vaječné výrobky je možno zařadit: vaječné likéry, likéry s přídavkem vajec, majonézy, tatarské omáčky, vaječné těstoviny, nejrůznější směsi s podílem vajec pro přípravu pokrmů a další výrobky u kterých je výrobcem deklarován obsah vajec, žloutků nebo bílků.
Czech name
Falšování výrobků s obsahem vajec
Czech description
—
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Praktická příručka výrobce a prodejce potravin, 18. aktualizace
ISBN
80-86229-05-X
Number of pages of the result
10
Pages from-to
1-10
Number of pages of the book
—
Publisher name
Wiley
Place of publication
Chihester
UT code for WoS chapter
—