All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of egg content of egg liqueurs

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006810" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006810 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení vaječného podílu ve vaječných likérech

  • Original language description

    Falšování vaječných výrobků představuje klamavé označení bezvaječných výrobků za vaječné (např. u těstovin) nebo použití nižšího podílu vaječné hmoty než je minimální množství, které předepisují jednotlivé komoditní vyhlášky Zákona o potravinách č. 110/1197 Sb. Na základě literárních odkazů byly jako základní markery přítomnosti vajec ve vaječném likéru zvoleny: obsah cholesterolu (stanoven plynovou chromatografií), spektrofotometrické stanovení celkového fosforu, stanovení obsahu tuku a složení mastných kyselin (plynovou chromatografií). Během práce byl analyzován soubor modelových likérů s různým obsahem žloutků, vzorků vaječných a mléčných likérů z tržní sítě a běžně používaných surovin. Bylo zjištěno, že hlavním problémem stanovení přesného obsahuvaječné hmoty je vysoká variabilita jednotlivých složek ve vejcích, jejich případná přítomnost v dalších použitých surovinách (např. nutná korekce obsahu celkového fosforu v závislosti na obsahu mléčného podílu), chemické změny stanovenýc

  • Czech name

    Stanovení vaječného podílu ve vaječných likérech

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XXXIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-5-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    200

  • Pages from-to

    48-52

  • Publisher name

    VUPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 29, 2002

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article