All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparison of methods for the determination of egg yolk in egg food products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015607" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015607 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    POROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ PODÍLU ŽLOUTKU V POTRAVINÁŘSKÝCH-poster

  • Original language description

    Vstupem ČR do EU začalo platit nařízení komise ES č. 2091/2002, které určuje referenční metodu pro stanovení koncentrace vaječného žloutku v lihovinách založenou na extrakci a stanovení sloučenin fosforu rozpustných v ethanolu. Tato metoda byla využita k analýze a posouzení vzorků vaječných likérů a technologických žloutků a naměřené obsahy #čistého žloutku# byly porovnány s výsledky získanými stanovením celkového fosforu podle AOAC, stanovením celého souboru markerů vaječné hmoty a obsahu jednotlivýchfosfolipidů. Jednotlivé analytické metody a způsoby výpočtu vaječného podílu byly kriticky zhodnoceny

  • Czech name

    POROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ PODÍLU ŽLOUTKU V POTRAVINÁŘSKÝCH-poster

  • Czech description

    Vstupem ČR do EU začalo platit nařízení komise ES č. 2091/2002, které určuje referenční metodu pro stanovení koncentrace vaječného žloutku v lihovinách založenou na extrakci a stanovení sloučenin fosforu rozpustných v ethanolu. Tato metoda byla využita k analýze a posouzení vzorků vaječných likérů a technologických žloutků a naměřené obsahy #čistého žloutku# byly porovnány s výsledky získanými stanovením celkového fosforu podle AOAC, stanovením celého souboru markerů vaječné hmoty a obsahu jednotlivýchfosfolipidů. Jednotlivé analytické metody a způsoby výpočtu vaječného podílu byly kriticky zhodnoceny

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů