Comparison of methods for the determination of egg yolk in egg food products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015607" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015607 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
POROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ PODÍLU ŽLOUTKU V POTRAVINÁŘSKÝCH-poster
Original language description
Vstupem ČR do EU začalo platit nařízení komise ES č. 2091/2002, které určuje referenční metodu pro stanovení koncentrace vaječného žloutku v lihovinách založenou na extrakci a stanovení sloučenin fosforu rozpustných v ethanolu. Tato metoda byla využita k analýze a posouzení vzorků vaječných likérů a technologických žloutků a naměřené obsahy #čistého žloutku# byly porovnány s výsledky získanými stanovením celkového fosforu podle AOAC, stanovením celého souboru markerů vaječné hmoty a obsahu jednotlivýchfosfolipidů. Jednotlivé analytické metody a způsoby výpočtu vaječného podílu byly kriticky zhodnoceny
Czech name
POROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ PODÍLU ŽLOUTKU V POTRAVINÁŘSKÝCH-poster
Czech description
Vstupem ČR do EU začalo platit nařízení komise ES č. 2091/2002, které určuje referenční metodu pro stanovení koncentrace vaječného žloutku v lihovinách založenou na extrakci a stanovení sloučenin fosforu rozpustných v ethanolu. Tato metoda byla využita k analýze a posouzení vzorků vaječných likérů a technologických žloutků a naměřené obsahy #čistého žloutku# byly porovnány s výsledky získanými stanovením celkového fosforu podle AOAC, stanovením celého souboru markerů vaječné hmoty a obsahu jednotlivýchfosfolipidů. Jednotlivé analytické metody a způsoby výpočtu vaječného podílu byly kriticky zhodnoceny
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů