All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Adulteration of product containing cacao and chocolate

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008369" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008369 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Falšování výrobků s podílem kakaa a čokolády

  • Original language description

    Abstrakt v původním jazyce: Kakaová hmota, kakaové máslo, kakaový prášek nebo čokoláda většinou představují jednu z nejdražších surovin použitých při výrobě kakaových a čokoládových výrobků, nebo cukrovinek a dalších výrobků s podílem kakaa nebo čokolády. Uvedené výrobky jsou falšovány především vědomým snížením obsahu kakaových částí popřípadě jeho maskováním přídavkem jiných tuků. Tyto výrobky jsou v Evropské unii i České republice jednoznačně legislativně definovány. Složení kakaa, kakaového výrobku,čokolády nebo čokoládového výrobku by vždy mělo odpovídat deklarovanému a vyhláškou 76/20003 požadovanému podílu kakaového másla a kakaové sušiny, tj. obsah látek specifických pro kakaové málo by měl odpovídat jeho podílu ve výrobku (např. obsah tuku, zastoupení jednotlivých mastných kyselin a triacylglycerolů, obsah a složení fytosterolů a theobrominu a kofeinu).

  • Czech name

    Falšování výrobků s podílem kakaa a čokolády

  • Czech description

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Praktická příručka výrobce a prodejce potravin, 20.aktualizace

  • ISBN

    80-86229-05-X

  • Number of pages of the result

    12

  • Pages from-to

    1-12

  • Number of pages of the book

  • Publisher name

    Verlag Dashofer

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS chapter