Adulteration of product containing cacao and chocolate
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008369" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008369 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Falšování výrobků s podílem kakaa a čokolády
Original language description
Abstrakt v původním jazyce: Kakaová hmota, kakaové máslo, kakaový prášek nebo čokoláda většinou představují jednu z nejdražších surovin použitých při výrobě kakaových a čokoládových výrobků, nebo cukrovinek a dalších výrobků s podílem kakaa nebo čokolády. Uvedené výrobky jsou falšovány především vědomým snížením obsahu kakaových částí popřípadě jeho maskováním přídavkem jiných tuků. Tyto výrobky jsou v Evropské unii i České republice jednoznačně legislativně definovány. Složení kakaa, kakaového výrobku,čokolády nebo čokoládového výrobku by vždy mělo odpovídat deklarovanému a vyhláškou 76/20003 požadovanému podílu kakaového másla a kakaové sušiny, tj. obsah látek specifických pro kakaové málo by měl odpovídat jeho podílu ve výrobku (např. obsah tuku, zastoupení jednotlivých mastných kyselin a triacylglycerolů, obsah a složení fytosterolů a theobrominu a kofeinu).
Czech name
Falšování výrobků s podílem kakaa a čokolády
Czech description
—
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Praktická příručka výrobce a prodejce potravin, 20.aktualizace
ISBN
80-86229-05-X
Number of pages of the result
12
Pages from-to
1-12
Number of pages of the book
—
Publisher name
Verlag Dashofer
Place of publication
Praha
UT code for WoS chapter
—