Optimisation of detection of amber mutation in lactocococcal temperate bacteriophage TP901-1
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008403" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008403 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace detekce amber mutací u laktokokových temperovaných bakteriofágů TP901-1
Original language description
Pro detekci amber mutací u laktokokových temperovaných bakteriofágů TP901-1 byl použit hostitelský kmen Lactococcus lactis ssp. cremoris. Hlavní metodou pro monitorování fágů byla vybrána plaková zkouška, která byla optimalizována. Pro detekci amber mutací byla využita metoda používající mikrotitrační destičku s bujónem M17 obsahujícím přídavek bromkresolové červeně. Na základě barevných změn bromkresolové červeně bylo možné rozlišit amber mutanty od divokých bakteriofágů TP901-1.
Czech name
Optimalizace detekce amber mutací u laktokokových temperovaných bakteriofágů TP901-1
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník - MLÉKO A SÝRY 2003
ISBN
80-86238-31-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
101-106
Publisher name
Česká společnost chemická
Place of publication
Plzeň
Event location
Praha
Event date
Jan 22, 2003
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—