All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Database of properties of sucrose, sucrose solution and food

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012755" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012755 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Database of properties of sucrose, sucrose solution and food

  • Original language description

    A new program for interactive computing of physical properties of sucrose, sucrosesolutions and any other substances by modelling, simulation and balance calculations wasdeveloped. The main data source for the database is monograph Sugar Technologist Manual fromBubník, Kadlec, Urban a Bruhns (Bartens, Berlin, 1995). It is a complex compendium ofphysical properties of sucrose and its solutions and many other data from technology ofsucrose and interrelated processing. This publication contains not only the data in tables, butalso mathematical relations describing dependencies of individual properties on basic physicalparameters (e.g. on the temperature, concentration, pressure, etc.).

  • Czech name

    Databáze vlastností cukru, cukerných roztolů a potravin

  • Czech description

    Nový program pro výpočet fyzikálních vlastností cukru, jeho roztoků a dalších látek pomocí modelování, simulace a bilancí.Hlavní zdroj dat pochází z monografie: Sugar Technologist Manual autorůBubník, Kadlec, Urban a Bruhns (Bartens, Berlin, 1995).Je tokomplexní kompendium fyzikálních vlastností cukrů a jiných látek z cukrovarnické technologie a příbuzných oborů. Jsou zde závislosti jednotlivých vlastostí na základních fyzikálních parametrech(teplota, koncentrace)

Classification

  • Type

    A - Audiovisual production

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

  • Place of publication

    Praha

  • Publisher/client name

    Česká společnost chemického inženýrství

  • Version

    Neuveden

  • Carrier ID

    80-86059-40-5