All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Relation between Citric Acid Production and Respiration Rate of Aspergillus niger in Solid-State Fermentation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00013009" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00013009 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Relation between Citric Acid Production and Respiration Rate of Aspergillus niger in Solid-State Fermentation

  • Original language description

    Among the organic acids produced industrially, citric acid is the most important in quantitative terms. Solid-state fermentation (SSF) has been an alternative method for citric acid production using agro-industrial residues such as cassava bagasse (CB).The use of CB as a substrate can avoid environmental problems caused by its disposal into the environment. This study was developed to verify the influence of the treated bagasse amount, and consequently, the influence of the gelatinization degree of CBstarch on citric acid production by SSF in Erlenmeyer flasks, horizontal drums, and trays. The best results were obtained in a horizontal drum bioreactor using 100 % of treated CB. However, trays showed advantages and good perspectives for large-scale citric acid production due to economic reasons such as energy costs. A kinetic study was also carried out in order to compare citric acid production in glass columns (laboratory scale) and horizontal drum bioreactors (semi-pilot scale). Thi

  • Czech name

    Poměr mezi produkcí kyseliny citronové a respirční rychlosti Aspergillus niger při fermentaci na pevném substrátě

  • Czech description

    Fermentace na pevném substrátě je alternativní metoda pro výrobu kys. Citronové za použití zemědělsko-průmyslovýhc zbytků jako je cassava bagasse (CB). Využití CB jako substrátu může předcházet problémům s životním prostředím způsobených jejich uvolněnído přírody. Pokusy probíhaly v Erlenmayerových baňkách, bubnech a tácech. Nejlepší výsledky byly získány z horizontálních bubnových bioreaktorů při použití 100% ošetřené CB. Avšak u táců byla prokázána veliká výhoda pro velikou produkci kys. Citronové zekonomických důvodů. Byla provedena kinetická studie za účelem porovnání produkce KC ve skleněných kolonách a hor. bubnových reaktorech. Produkce KC byla vyšší ve skleněných kolonách než v bubnových reaktorech.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA104%2F02%2F0665" target="_blank" >GA104/02/0665: Design and performance of biotrickling filter treating volatile pollutants in waste gases</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Engineering in Life Sciences

  • ISSN

    1618-0240

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    4

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    GB - UNITED KINGDOM

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    179-186

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database