Browning reactions between oxidised vegetable oils and amino acids
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00013077" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00013077 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Browning reactions between oxidised vegetable oils and amino acids
Original language description
Rapeseed, sunflower and peanut oils, and the respective polyunsaturated fatty acids were oxidized in presence of amino acids on cellulose fibres. The rate of browning depended on the degree of oil unsaturation and on the structure of amino acid. It was increased by the presence of heavy metals, and decreased by antioxidants.
Czech name
Reakce hnědnutí mezi oxidovanými rostlinnými oleji a aminokyselinami
Czech description
Polyenové mastné kyseliny řepkového, slunečnicového a arařídového oleje byly oxidovány v přítomnosti aminokyselin a celulosových vláken. Rychlost hnědnutí závisí na stupni nenasycenosti oleje a struktuře aminokyselin. Rychlost se zvýšila v přítomnosti těžkých kovů a snížila účinkem antioxidantů.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Volume of the periodical
22
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
9
Pages from-to
99-107
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—