All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Beer - nutritional support for coeliacs?

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015494" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015494 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Beer - nutritional support for coeliacs?

  • Original language description

    Beer is a beverage with important nutritional aspects and with a low content of proteins, of which the main source is malt. Malt contains prolamins that are associated with coeliac disease. The concentration of prolamins in beer depends on the type of malt, the mashing technology, and the fermentation and stabilisation processes. The sandwich ELISA RIDASCREEN# Gliadin Kit, which uses R5 antibody detection approach, and the Gliadin ELISA Kit have been used for the determination of prolamins in some typesof malts and in some beers from the Czech market. The content of prolamins in the beers varied, but was always less than 10 mg / 1. Also, the prolamin content and balance at various stages in the malting and brewing processes was estimated.

  • Czech name

    Pivo - výživová podpora pro celiaky?

  • Czech description

    Pivo je zajímavý nápoj z nutričního hlediska a nízkým obsahem bílkovin, jejichž hlavním zdrojem je slad. Slad obsahuje prolaminy, které jsou spjaty s celiakií. Koncentrace protaminů v pivu závisí na typu sladu, rmutovacím procesu, a kvasném a stabilizačním procesu. Sendvičová souprava ELISA RIDASCREEN# Gliadin Kit, která využívá R5 protilátku a souprava Gliadin ELISA Kit byly použity pro stanovení protaminů v některých typech sladů a v některých pivech z českého trhu. Obsah protaminů v pivu byl různý, ale vždy byl menší než 10 mg / l. Byl zkoumán také obsah prolaminu v různých fázích sladařského a pivovarského procesu a byla udělána bilance prolaminu.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů