Beer - nutritional support for coeliacs?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015977" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015977 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027022:_____/05:8P007156
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Beer - nutritional support for coeliacs?
Original language description
Beer is a beverage with important nutritional aspects and with a low content of proteins, of which the main source is malt. Malt contains prolamins that are associated with coeliac disease. The concentration of prolamins in beer depends on the type of malt, the mashing technology, and the fermentation and stabilisation processes. The sandwich ELISA RIDASCREEN# Gliadin Kit, which uses R5 antibody detection approach, and the Gliadin ELISA Kit have been used for the determination of prolamins in some typesof malts and in some beers from the Czech market. The content of prolamins in the beers varied, but was always less than 10 mg / 1. Also, the prolamin content and balance at various stages in the malting and brewing processes was estimated.
Czech name
Pivo - výživová podpora pro celiaky?
Czech description
Pivo je zajímavý nápoj z nutričního hlediska a nízkým obsahem bílkovin, jejichž hlavním zdrojem je slad. Slad obsahuje prolaminy, které jsou spjaty s celiakií. Koncentrace protaminů v pivu závisí na typu sladu, rmutovacím procesu, a kvasném a stabilizačním procesu. Sendvičová souprava ELISA RIDASCREEN# Gliadin Kit, která využívá R5 protilátku a souprava Gliadin ELISA Kit byly použity pro stanovení protaminů v některých typech sladů a v některých pivech z českého trhu. Obsah protaminů v pivu byl různý, ale vždy byl menší než 10 mg / l. Byl zkoumán také obsah prolaminu v různých fázích sladařského a pivovarského procesu a byla udělána bilance prolaminu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B53002" target="_blank" >1B53002: Safety evalution of foods for gluten-free diet</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proceedings of the 19th Meeting, Working Group on Prolamin Analysis and Toxicity
ISBN
3-937524-23-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
69-72
Publisher name
Verlag Wissenschaftliche Scripten
Place of publication
Zwickau
Event location
Praha
Event date
Nov 30, 2005
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—