Inhibition of Clostridium sp. by bacteriocin-like substances produced by lactobacilli isolated from semi hard cheese.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015569" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015569 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Inhibition of Clostridium sp. by bacteriocin-like substances produced by lactobacilli isolated from semi hard cheese.
Original language description
In this study, 31 Lactobacillus strains with anticlostridial activity were tested for bacteriocin production. These strains had been isolated from Czech and Danish semi-hard cheese during ripening. Production of bacteriocins was studied using agar well diffusion assays, against 15 Clostridium. All isolates showed a certain level of inhibition, but for only 4 of them, the inhibitory effect could be dedicated to a bacteriocin-like substance.
Czech name
Inhibice Clostridium sp. látkou bílkovinné povahy, produkované laktobacily, izolovanými z polotvrdých sýrů.
Czech description
V této studii bylo testováno 31 kmenů laktobacilů s antiklostridiální aktivitou na produkci bakteriocinů. Všechny kmeny byly izolovány z českých a dánských polotvrdých sýrů během zrání. Produkce bakteriocinů byla studována well-agar diffusion metodou, proti 15 kmenům rodu Clostridium sp. Všechny izoláty prokázaly inhibiční aktivitu, ale pouze u 4 kmenů byl inhibiční účinek způsoben látkou bílkovinného charakteru (bakteriocinem).
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů