Antimicrobial activity of Lactobacillus paracasei isolated from semi-hard cheese
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017858" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017858 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Antimikrobiální aktivita Lactobacillus paracasei izolovaných z polotvrdých sýrů
Original language description
V této studii byla testována antifungální, antiklostridiální aktivita a produkce bakteriocinu u (11) vybraných kmenů Lb. paracasei. Všechny kmeny byly izolovány z českých a dánských polotvrdých sýrů během zrání. Všechny izoláty inhibovaly některý z (15)kmenu Clostridium sp. ale pouze u čtyř kmenů byl inhibiční účinek způsoben látkou bílkovinné povahy.
Czech name
Antimikrobiální aktivita Lactobacillus paracasei izolovaných z polotvrdých sýrů
Czech description
V této studii byla testována antifungální, antiklostridiální aktivita a produkce bakteriocinu u (11) vybraných kmenů Lb. paracasei. Všechny kmeny byly izolovány z českých a dánských polotvrdých sýrů během zrání. Všechny izoláty inhibovaly některý z (15)kmenu Clostridium sp. ale pouze u čtyř kmenů byl inhibiční účinek způsoben látkou bílkovinné povahy.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídky sýrů - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry
ISBN
80-7080-620-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
41-46
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 26, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—