Aging of immobilized brewing yeast in a continuous bubble-column reactor
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015784" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015784 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Aging of immobilized brewing yeast in a continuous bubble-column reactor
Original language description
The aim of this work was to study the physiological changes of immobilized brewing yeast Saccharomyces cerevisiae in a continuous reactor at three different temperatures (15, 20 and 25°C). During the continuous experiment the viability of free and immobilized cells was followed using vital staining and flow cytometry. The results of viability determination were used to calculate the specific death rate of the immobilized cells (Kd). Further, the flow cytometry was used to follow the glycogen content ofcells and the number of budding cells.
Czech name
Stárnutí imobilizovaných pivovarských kvasnic v kontinuálním probublávaném reaktoru
Czech description
Cílem této práce bylo studovat fyziologické změny imobilizovaných pivovarských kvasnic Saccharomyces cerevisiae v kontinuálním reaktoru pri různých teplotách kultivace (15, 20 a 25°C). V průb?hu kontinuálního pokusu se sledovala životaschopnost volných aimobilizovaných kvasinek pomocí fluorescenčního barviva a průtokové cytometrie. Výsledky byly použity ke stanovení specifické rychlosti odumírání imobilizovaných kvasnic (Kd). Průtoková cytometrie byla dále použita ke sledování obsahu buněčného glykogenu a ke stanovení počtu pučících buněk.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů