All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Aging of immobilized brewing yeast in a continuous bubble-column reactor

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015784" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015784 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Aging of immobilized brewing yeast in a continuous bubble-column reactor

  • Original language description

    The aim of this work was to study the physiological changes of immobilized brewing yeast Saccharomyces cerevisiae in a continuous reactor at three different temperatures (15, 20 and 25°C). During the continuous experiment the viability of free and immobilized cells was followed using vital staining and flow cytometry. The results of viability determination were used to calculate the specific death rate of the immobilized cells (Kd). Further, the flow cytometry was used to follow the glycogen content ofcells and the number of budding cells.

  • Czech name

    Stárnutí imobilizovaných pivovarských kvasnic v kontinuálním probublávaném reaktoru

  • Czech description

    Cílem této práce bylo studovat fyziologické změny imobilizovaných pivovarských kvasnic Saccharomyces cerevisiae v kontinuálním reaktoru pri různých teplotách kultivace (15, 20 a 25°C). V průb?hu kontinuálního pokusu se sledovala životaschopnost volných aimobilizovaných kvasinek pomocí fluorescenčního barviva a průtokové cytometrie. Výsledky byly použity ke stanovení specifické rychlosti odumírání imobilizovaných kvasnic (Kd). Průtoková cytometrie byla dále použita ke sledování obsahu buněčného glykogenu a ke stanovení počtu pučících buněk.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů