Long-Term Antimicrobial Efficiency of Sucrose Esters
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015806" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015806 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Dlouhodobá antimikrobiální účinnost esterů sacharosy
Original language description
Antimikrobiální účinky esterů sacharosy s mastnými kyselinami jsou již dlouho známy. Bylo však publikováno, že účinek těchto látek na některé mikroorganismy není trvalý a po jisté době dochází k obnovení jejich růstu. Tato práce se zabývá hledáním příčintohoto jevu. S využitím metod HPLC byla zjišťována časová závislost koncentrace antimikrobiálního agens v růstovém médiu při dlouhodobé kultivaci. Charakter závislosti je funkcí jak délky acylu, tak zejména parity počtu atomů uhlíku v acylu.
Czech name
Dlouhodobá antimikrobiální účinnost esterů sacharosy
Czech description
Antimikrobiální účinky esterů sacharosy s mastnými kyselinami jsou již dlouho známy. Bylo však publikováno, že účinek těchto látek na některé mikroorganismy není trvalý a po jisté době dochází k obnovení jejich růstu. Tato práce se zabývá hledáním příčintohoto jevu. S využitím metod HPLC byla zjišťována časová závislost koncentrace antimikrobiálního agens v růstovém médiu při dlouhodobé kultivaci. Charakter závislosti je funkcí jak délky acylu, tak zejména parity počtu atomů uhlíku v acylu.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů