All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Long-Term Antimicrobial Efficiency of Sucrose Esters

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016018" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016018 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Dlouhodobá antimikrobiální účinnost esterů sacharosy

  • Original language description

    Antimikrobiální účinky esterů sacharosy s mastnými kyselinami jsou již dlouho známy. Bylo však publikováno, že účinek těchto látek na některé mikroorganismy není trvalý a po jisté době dochází k obnovení jejich růstu. Tato práce se zabývá hledáním příčintohoto jevu. S využitím metod HPLC byla zjišťována časová závislost koncentrace antimikrobiálního agens v růstovém médiu při dlouhodobé kultivaci. Charakter závislosti je funkcí jak délky acylu, tak zejména parity počtu atomů uhlíku v acylu.

  • Czech name

    Dlouhodobá antimikrobiální účinnost esterů sacharosy

  • Czech description

    Antimikrobiální účinky esterů sacharosy s mastnými kyselinami jsou již dlouho známy. Bylo však publikováno, že účinek těchto látek na některé mikroorganismy není trvalý a po jisté době dochází k obnovení jejich růstu. Tato práce se zabývá hledáním příčintohoto jevu. S využitím metod HPLC byla zjišťována časová závislost koncentrace antimikrobiálního agens v růstovém médiu při dlouhodobé kultivaci. Charakter závislosti je funkcí jak délky acylu, tak zejména parity počtu atomů uhlíku v acylu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek z 43. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků

  • ISBN

    80-86238-46-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    41-43

  • Publisher name

    OSTDKCH Čs.Spol. Chemická

  • Place of publication

    Ústí nad Labem

  • Event location

    Strážnice

  • Event date

    May 11, 2005

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article