All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Gluten determination in beer and its course throughout the brewing process

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015887" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015887 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení glutenu v pivu a jeho bilance během pivovarského procesu.

  • Original language description

    Pivo je nápoj, který obsahuje téměř všechny živiny a je beze zbytku stravitelný. Obsahuje pouze velmi málo proteinů (polypetidů), které pocházejí ze sladu. Ječný slad obsahuje prolaminy, jejichž obsah v dietě je nepřípustný pro lidi, kteří trpí vrozenounesnášenlivostí k lepku. Titi lidé musí dodržovat tzv.bezlepkovou dietu. Koncentrace prolaminů v pivu závisí na typu sladu, technologii varního postupu a kvašení a na typu stabilizace piva. Vlastní stanovení prolaminů bylo provedeno imunochemicky pomocípomocí soupravy ELISA RIDASCREEN# Gliadin Kit, který využívá R5 protilátku pro detekci prolaminů a Gliadin ELISA Kit, který byl použit pro stanovení prolaminů v některých typech sladů a některých typech piv pocházejících z trhu na území České republiky.Obsah prolaminů v pivech byl různý, ale byl vždy nižší než 10 mg/l. Byla také udělána bilance obsahu prolaminů během sladování a během procesu výroby piva.

  • Czech name

    Stanovení glutenu v pivu a jeho bilance během pivovarského procesu.

  • Czech description

    Pivo je nápoj, který obsahuje téměř všechny živiny a je beze zbytku stravitelný. Obsahuje pouze velmi málo proteinů (polypetidů), které pocházejí ze sladu. Ječný slad obsahuje prolaminy, jejichž obsah v dietě je nepřípustný pro lidi, kteří trpí vrozenounesnášenlivostí k lepku. Titi lidé musí dodržovat tzv.bezlepkovou dietu. Koncentrace prolaminů v pivu závisí na typu sladu, technologii varního postupu a kvašení a na typu stabilizace piva. Vlastní stanovení prolaminů bylo provedeno imunochemicky pomocípomocí soupravy ELISA RIDASCREEN# Gliadin Kit, který využívá R5 protilátku pro detekci prolaminů a Gliadin ELISA Kit, který byl použit pro stanovení prolaminů v některých typech sladů a některých typech piv pocházejících z trhu na území České republiky.Obsah prolaminů v pivech byl různý, ale byl vždy nižší než 10 mg/l. Byla také udělána bilance obsahu prolaminů během sladování a během procesu výroby piva.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů