All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of moderate beer consumption on the anti-oxidative properties of blood plasma

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015921" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015921 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv umírněného pití piva na antioxodační kapacitu krevní plasmy.

  • Original language description

    Pivo je velmi oblíbený nápoj. Ve světě se ho ročně vypije více než 123 miliard litrů. Roční produkce piva v České Republice byla téměř 19 mil. hl. Průměrná spotřeba piva v Evropské Unii byla 80 litrů na osobu a rok, a tradičně největší spotřeba piva je vČeské Republice (162 litrů na osobu a rok). Pivo je tak pro Čechy významným zdrojem antioxidantů. Antioxidanty, v pivu přítomné polyfenolové látky, mají široké spektrum zdraví prospěšných účinků, regulují krevní tlak a hladinu glukosy v krvi a údajně mají i antikarcinogenní a antimikrobiální účinky. Cílem této studie bylo zjistit, jestli se po konzumaci piva zvyšuje hladina antioxidantů v krvi. Studie probíhala na 12 dobrovolnících z řad studentů (6 mužů a 6 žen), kteří pili pivo typu "světlý ležák", nealkoholické pivo a srovnávací nápoj. Odběry vzorků krve byly před napitím, 30 minut, 1 h, 2 h, 3h a 4 h po napití. Poté byla krev odstředěna a krevní plasma byla použita na stanovení parametrů oxidačního stresu a celkové antioxidační kap

  • Czech name

    Vliv umírněného pití piva na antioxodační kapacitu krevní plasmy.

  • Czech description

    Pivo je velmi oblíbený nápoj. Ve světě se ho ročně vypije více než 123 miliard litrů. Roční produkce piva v České Republice byla téměř 19 mil. hl. Průměrná spotřeba piva v Evropské Unii byla 80 litrů na osobu a rok, a tradičně největší spotřeba piva je vČeské Republice (162 litrů na osobu a rok). Pivo je tak pro Čechy významným zdrojem antioxidantů. Antioxidanty, v pivu přítomné polyfenolové látky, mají široké spektrum zdraví prospěšných účinků, regulují krevní tlak a hladinu glukosy v krvi a údajně mají i antikarcinogenní a antimikrobiální účinky. Cílem této studie bylo zjistit, jestli se po konzumaci piva zvyšuje hladina antioxidantů v krvi. Studie probíhala na 12 dobrovolnících z řad studentů (6 mužů a 6 žen), kteří pili pivo typu "světlý ležák", nealkoholické pivo a srovnávací nápoj. Odběry vzorků krve byly před napitím, 30 minut, 1 h, 2 h, 3h a 4 h po napití. Poté byla krev odstředěna a krevní plasma byla použita na stanovení parametrů oxidačního stresu a celkové antioxidační kap

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů