Beer or beer-based beverage containing lignans and method of producing it
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F86652079%3A_____%2F20%3A00537922" target="_blank" >RIV/86652079:_____/20:00537922 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:43510/20:43918205 RIV/00027022:_____/21:1081
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308418.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308418.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pivo a nápoj na bázi piva s obsahem lignanů a způsob jejich výroby
Original language description
Pivo nebo nápoj na bázi piva obsahuje 1 až 200 mg lignanů na litr nápoje a dále obsahuje 0,01 až 1,0 g granulovaného chmele na litr nápoje. Způsob výroby piva nebo nápoje na bázi piva spočívá v tom, že k základním složkám piva nebo nápoje na bázi piva se přidá, jako zdroj lignanů, přečištěný lihový extrakt ze suků smrku ztepilého nebo přečištěný vodný extrakt ze suků smrku ztepilého nebo štěpka ze suků smrku ztepilého. Způsob výroby spočívá v tom, že se vodný nebo lihový extrakt ze smrku ztepilého přidá v libovolné fázi výroby, nejlépe však v prvních fázích chmelovaru, pro zaručení minimálního vlivu na aroma a vůni nápoje, a že se štěpka suků ze smrku ztepilého přidá v libovolné fázi výroby, nejlépe však v posledních fázích chmelovaru, pro zajištění vysokého vlivu na aroma a vůni nápoje.
Czech name
Pivo a nápoj na bázi piva s obsahem lignanů a způsob jejich výroby
Czech description
Pivo nebo nápoj na bázi piva obsahuje 1 až 200 mg lignanů na litr nápoje a dále obsahuje 0,01 až 1,0 g granulovaného chmele na litr nápoje. Způsob výroby piva nebo nápoje na bázi piva spočívá v tom, že k základním složkám piva nebo nápoje na bázi piva se přidá, jako zdroj lignanů, přečištěný lihový extrakt ze suků smrku ztepilého nebo přečištěný vodný extrakt ze suků smrku ztepilého nebo štěpka ze suků smrku ztepilého. Způsob výroby spočívá v tom, že se vodný nebo lihový extrakt ze smrku ztepilého přidá v libovolné fázi výroby, nejlépe však v prvních fázích chmelovaru, pro zaručení minimálního vlivu na aroma a vůni nápoje, a že se štěpka suků ze smrku ztepilého přidá v libovolné fázi výroby, nejlépe však v posledních fázích chmelovaru, pro zajištění vysokého vlivu na aroma a vůni nápoje.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extraction of lignans from wood and their use in food supplements with significant biological effects.</a><br>
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
308418
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Aug 12, 2020
Owner name
Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta,Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence