All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Beer and beer-based beverage containing lignans

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3A1009" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:1009 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Beer and beer-based beverage containing lignans

  • Original language description

    Předpokládá se, že příjem vlákniny, jako je lignan, může snížit riziko srdečních chorob a úmrtnost na kardiovaskulární choroby. Lignany lze nalézt v různých rostlinných produktech, jako je chmel, který se používá k výrobě piva a nápojů na bázi piva. Tyto nápoje však přirozeně obsahují méně než 0,3 mg / l lignanů. Pomocí naší technologie jsme schopni vyrábět pivo a nápoje na bázi piva, které obsahují až 200 mg lignanů na litr a až 1,0 g granulovaného chmele na litr. Lignany, které se používají jako přísada při výrobě piva a pivních nápojů, se extrahují bez použití organických rozpouštědel z štěpky smrku do vroucí pitné vody a lze je později rozpustit v etanolu. Pivní produkty obohacené lignanem mohou být vyráběny přidáním lignanových extraktů v různých fázích produkce v závislosti na konečných vlastnostech produktů. Pro výrobu lehce ochuceného pivního produktu by měly být lignanové extrakty výhodně přidávány během počátečních fází vaření mladiny, aby se zajistilo, že účinek lignanů na vůni a chuť piva je minimální. Alternativně mohou být přímo v konečných fázích vaření mladiny přidávány kousky smrkových suku, aby se zajistil mnohem intenzivnější účinek lignanů na aroma a chuť piva. V důsledku toho je vhodné přidat na konci vroucí mladiny snížené množství chmele, aby se dosáhlo očekávané vůně piva.

  • Czech name

    Beer and beer-based beverage containing lignans

  • Czech description

    Předpokládá se, že příjem vlákniny, jako je lignan, může snížit riziko srdečních chorob a úmrtnost na kardiovaskulární choroby. Lignany lze nalézt v různých rostlinných produktech, jako je chmel, který se používá k výrobě piva a nápojů na bázi piva. Tyto nápoje však přirozeně obsahují méně než 0,3 mg / l lignanů. Pomocí naší technologie jsme schopni vyrábět pivo a nápoje na bázi piva, které obsahují až 200 mg lignanů na litr a až 1,0 g granulovaného chmele na litr. Lignany, které se používají jako přísada při výrobě piva a pivních nápojů, se extrahují bez použití organických rozpouštědel z štěpky smrku do vroucí pitné vody a lze je později rozpustit v etanolu. Pivní produkty obohacené lignanem mohou být vyráběny přidáním lignanových extraktů v různých fázích produkce v závislosti na konečných vlastnostech produktů. Pro výrobu lehce ochuceného pivního produktu by měly být lignanové extrakty výhodně přidávány během počátečních fází vaření mladiny, aby se zajistilo, že účinek lignanů na vůni a chuť piva je minimální. Alternativně mohou být přímo v konečných fázích vaření mladiny přidávány kousky smrkových suku, aby se zajistil mnohem intenzivnější účinek lignanů na aroma a chuť piva. V důsledku toho je vhodné přidat na konci vroucí mladiny snížené množství chmele, aby se dosáhlo očekávané vůně piva.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů