Beer and beer-based beverage containing lignans
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3A1009" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:1009 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Beer and beer-based beverage containing lignans
Original language description
Předpokládá se, že příjem vlákniny, jako je lignan, může snížit riziko srdečních chorob a úmrtnost na kardiovaskulární choroby. Lignany lze nalézt v různých rostlinných produktech, jako je chmel, který se používá k výrobě piva a nápojů na bázi piva. Tyto nápoje však přirozeně obsahují méně než 0,3 mg / l lignanů. Pomocí naší technologie jsme schopni vyrábět pivo a nápoje na bázi piva, které obsahují až 200 mg lignanů na litr a až 1,0 g granulovaného chmele na litr. Lignany, které se používají jako přísada při výrobě piva a pivních nápojů, se extrahují bez použití organických rozpouštědel z štěpky smrku do vroucí pitné vody a lze je později rozpustit v etanolu. Pivní produkty obohacené lignanem mohou být vyráběny přidáním lignanových extraktů v různých fázích produkce v závislosti na konečných vlastnostech produktů. Pro výrobu lehce ochuceného pivního produktu by měly být lignanové extrakty výhodně přidávány během počátečních fází vaření mladiny, aby se zajistilo, že účinek lignanů na vůni a chuť piva je minimální. Alternativně mohou být přímo v konečných fázích vaření mladiny přidávány kousky smrkových suku, aby se zajistil mnohem intenzivnější účinek lignanů na aroma a chuť piva. V důsledku toho je vhodné přidat na konci vroucí mladiny snížené množství chmele, aby se dosáhlo očekávané vůně piva.
Czech name
Beer and beer-based beverage containing lignans
Czech description
Předpokládá se, že příjem vlákniny, jako je lignan, může snížit riziko srdečních chorob a úmrtnost na kardiovaskulární choroby. Lignany lze nalézt v různých rostlinných produktech, jako je chmel, který se používá k výrobě piva a nápojů na bázi piva. Tyto nápoje však přirozeně obsahují méně než 0,3 mg / l lignanů. Pomocí naší technologie jsme schopni vyrábět pivo a nápoje na bázi piva, které obsahují až 200 mg lignanů na litr a až 1,0 g granulovaného chmele na litr. Lignany, které se používají jako přísada při výrobě piva a pivních nápojů, se extrahují bez použití organických rozpouštědel z štěpky smrku do vroucí pitné vody a lze je později rozpustit v etanolu. Pivní produkty obohacené lignanem mohou být vyráběny přidáním lignanových extraktů v různých fázích produkce v závislosti na konečných vlastnostech produktů. Pro výrobu lehce ochuceného pivního produktu by měly být lignanové extrakty výhodně přidávány během počátečních fází vaření mladiny, aby se zajistilo, že účinek lignanů na vůni a chuť piva je minimální. Alternativně mohou být přímo v konečných fázích vaření mladiny přidávány kousky smrkových suku, aby se zajistil mnohem intenzivnější účinek lignanů na aroma a chuť piva. V důsledku toho je vhodné přidat na konci vroucí mladiny snížené množství chmele, aby se dosáhlo očekávané vůně piva.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů