Klaer-As - the preparative for reducing odour from waste water of sugar factories after sugar campaign
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016057" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016057 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Klaer-As - přípravek omezující zápach odpadních vod cukrovaru v pokampaňovém období
Original language description
Přípravek Klaer-As obsahuje algináty, vyrobené ze speciálních mořských řas, součástí těchto alginátů jsou látky podporující růst - cytokininy a auxiny. Byl ověřován vliv přípravku na činnost mikroorganismů kalu v laboratorních a plnoprovozních podmínkáchv cukrovaru sledováním odbourání organického znečištění odpadní vody - analýza kyseliny propionové, máselné a octové, čirosti vody, snížení CHSK a vjem zápachu. Přípravek se zdá perspektivní pro vodní hospodářství cukrovaru, které má jinak problémy s pachovými emisemi do okolí.
Czech name
Klaer-As - přípravek omezující zápach odpadních vod cukrovaru v pokampaňovém období
Czech description
Přípravek Klaer-As obsahuje algináty, vyrobené ze speciálních mořských řas, součástí těchto alginátů jsou látky podporující růst - cytokininy a auxiny. Byl ověřován vliv přípravku na činnost mikroorganismů kalu v laboratorních a plnoprovozních podmínkáchv cukrovaru sledováním odbourání organického znečištění odpadní vody - analýza kyseliny propionové, máselné a octové, čirosti vody, snížení CHSK a vjem zápachu. Přípravek se zdá perspektivní pro vodní hospodářství cukrovaru, které má jinak problémy s pachovými emisemi do okolí.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
121
Issue of the periodical within the volume
9/10
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
294-296
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—