Red Yeast Rice
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016138" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016138 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Red Yeast Rice
Original language description
Red yeast rice produced by fermentation of Monascus on rice grains is well-known in Asian countries both as a food colorant and a medicinal substance. Principles of production and application of red yeast rice are discussed.
Czech name
Rýže, fermentovaná plísní Monascus
Czech description
Rýže, fermentovaná plísní Monascus, je v asijských zemích velmi známým produktem, používaným buď jako přírodní barvivo nebo doplněk stravy s léčivými účinky. V práci jsou diskutovány možnosti produkce a využití fermentované rýže.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
McGraw-Hill Yearbook of Science and Technology
ISBN
0-07-144504-8
Number of pages of the result
3
Pages from-to
286-288
Number of pages of the book
—
Publisher name
McGraw-Hill Company
Place of publication
Buffalo
UT code for WoS chapter
—