Using of phenotypical methods for differentiation of Lactococcus lactis subsp. lactis and Lactococcus lactis subsp. cremoris subspecies
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016312" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016312 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Použití fenotypických metod pro rozlišení poddruhů L. lactis subsp. lactis a L. lactis subsp. cremoris
Original language description
Na základě fenotypických vlastností (hydrolýza argininu, fermentace citrátů a cukrů, tolerance k NaCl, pH, teplotě a methylenové modři) byl pouze kmen NIZO B33 charakterizován jako Lactococcus lactis subsp. cremoris z kolekce 20 laktokoků. Zbylých 19 kmenů bylo určeno jako poddruh lactis.
Czech name
Použití fenotypických metod pro rozlišení poddruhů L. lactis subsp. lactis a L. lactis subsp. cremoris
Czech description
Na základě fenotypických vlastností (hydrolýza argininu, fermentace citrátů a cukrů, tolerance k NaCl, pH, teplotě a methylenové modři) byl pouze kmen NIZO B33 charakterizován jako Lactococcus lactis subsp. cremoris z kolekce 20 laktokoků. Zbylých 19 kmenů bylo určeno jako poddruh lactis.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3163" target="_blank" >QF3163: Utilization of potential of wild strains of lactic acid bacteria in the dairy technology.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů