Biosynthesis of food constituents: Amino acids. 4. Non-protein amino acids - a review
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017836" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017836 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Biosynthesis of food constituents: Amino acids. 4. Non-protein amino acids - a review
Original language description
This review article gives a brief survey of principal pathways that lead to the biosynthesis of the most important non-protein amino acids occurring in foods and feeds. These amino acids have been divided into the following groups: 3-amino acids and 4-amino acids, N-substituted amino acids, alicyclic amino acids, hydroxyamino acids, sulfur-containing amino acids, basic amino acids, and taurine.
Czech name
Biosyntéza složek potravin. Aminokyseliny 4. Nebílkoviné aminokyseliny - přehledný článek
Czech description
Článek podává přehled základních biochemických cest vzniku důležitých potravinářských nebílkoviných aminokyselin obsažených v potravinách a krmivech. Jmenované aminokyseliny jsou členěny na tyto skupiny: 3-aminokyseliny, 4-aminokyseliny, N-substituovanéaminokyseliny, alicyklické aminokyseliny, hydroxyaminokyseliny, sirné aminokyseliny, bazické amino kyseliny a taurin
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/OC%20122" target="_blank" >OC 122: Biologically and technologically important S-alk(en)ylcysteine sulfoxides in vegetables</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Volume of the periodical
24
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
17
Pages from-to
93-109
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—