All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Occurrence of 3-chlorpropane-1,2-diol and its esters in coffee and coffee replacer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017870" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017870 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výskyt 3-chlorpropan-1,2-diolu a jeho esterů v kávě a kávových náhražkách

  • Original language description

    Analyzovány byly směsi kávovin a zároveň jednotlivé složky těchto směsí a kávy druhů arabika a robusta pražené po různou dobu při různých teplotách. Výsledky potvrdily u vzorků kávovin přítomnost jak volného 3-MCPD v hladinách < 9,0-31,6 &#61549;g/kg, tak vázaného 3-MCPD, a to až v hladinách řádově kolem 1000 &#61549;g/kg (145-1184 &#61549;g/kg). Přestože byl obsah prekursorů v kávě srovnatelný s obsahem u kávových náhražek a odpovídala i teplota při pražení obou komodit (230 C), obsah volného i vázaného 3-MCPD se ve většině káv pohyboval v hladinách pod mezí stanovitelnosti.

  • Czech name

    Výskyt 3-chlorpropan-1,2-diolu a jeho esterů v kávě a kávových náhražkách

  • Czech description

    Analyzovány byly směsi kávovin a zároveň jednotlivé složky těchto směsí a kávy druhů arabika a robusta pražené po různou dobu při různých teplotách. Výsledky potvrdily u vzorků kávovin přítomnost jak volného 3-MCPD v hladinách < 9,0-31,6 &#61549;g/kg, tak vázaného 3-MCPD, a to až v hladinách řádově kolem 1000 &#61549;g/kg (145-1184 &#61549;g/kg). Přestože byl obsah prekursorů v kávě srovnatelný s obsahem u kávových náhražek a odpovídala i teplota při pražení obou komodit (230 C), obsah volného i vázaného 3-MCPD se ve většině káv pohyboval v hladinách pod mezí stanovitelnosti.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    1802-1433

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    235-238

  • Publisher name

    VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article