All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Filbertone as the marker of hazelnut content

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019073" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019073 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    FILLBERTON JAKO MARKER POSOUZENÍ OBSAHU LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ

  • Original language description

    Lískooříškové pomazánky nejsou národními právními předpisy definovány a tudíž ani nejsou stanoveny požadavky na jejich složení. Vzhledem k tomu, že se jedná o oblast neharmonizované sféry, definici pomazánky a pasty z lískových oříšků, a požadavky na jejich složení nestanovují ani právní předpisy Evropské unie. V souladu s vyhláškou č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků musí potravina v jejímž názvu je uvedena komodita, v tomto případě lískové oříšky(LO), tuto komoditu obsahovat a ve složení musí být uvedeno její zastoupení v procentech. Na trhu se vyskytují lískooříškové pomazánky s různým deklarovaným obsahem LO (2-13%) a dále pomazánky označené "s lískooříškovou příchutí" (0,01-2% LO). LO jsou nejdražší surovinou při výrobě pomazánek tohoto typu a lze očekávat záměrné snižování jejich obsahu ze strany výrobců. Cílem práce bylo optimalizovat a verifikovat rychlou a jednoduchou metodu vhodnou ke stanovení obsahu lískových oříšků v pomazánkách a další

  • Czech name

    FILLBERTON JAKO MARKER POSOUZENÍ OBSAHU LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ

  • Czech description

    Lískooříškové pomazánky nejsou národními právními předpisy definovány a tudíž ani nejsou stanoveny požadavky na jejich složení. Vzhledem k tomu, že se jedná o oblast neharmonizované sféry, definici pomazánky a pasty z lískových oříšků, a požadavky na jejich složení nestanovují ani právní předpisy Evropské unie. V souladu s vyhláškou č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků musí potravina v jejímž názvu je uvedena komodita, v tomto případě lískové oříšky(LO), tuto komoditu obsahovat a ve složení musí být uvedeno její zastoupení v procentech. Na trhu se vyskytují lískooříškové pomazánky s různým deklarovaným obsahem LO (2-13%) a dále pomazánky označené "s lískooříškovou příchutí" (0,01-2% LO). LO jsou nejdražší surovinou při výrobě pomazánek tohoto typu a lze očekávat záměrné snižování jejich obsahu ze strany výrobců. Cílem práce bylo optimalizovat a verifikovat rychlou a jednoduchou metodu vhodnou ke stanovení obsahu lískových oříšků v pomazánkách a další

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    381-384

  • Publisher name

    VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article