All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory and rheological properties of chocolates hazelnut spreads

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894771" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894771 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek

  • Original language description

    Byly porovnávány senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek vyrobených s různým obsahem lísko-oříškové příměsi (0 %, 3 %, 5 %, 10 % a 13 %). U pomazánek byly na přístroji RS 300 v uspořádání kužel deska proměřeny charakteristiky - plastická viskozita a mez toku. Ze senzorických vlastností byly posuzovány intenzity a příjemnost sladké, čokoládové a oříškové chuti, celková textura, textura při nabírání a intenzita pachutí. Senzorické i reologické měření bylo prováděno při teplotách 20 a 300C. S rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty klesala plastická viskozita a stoupala mez toku. Příjemnost chuti pomazánky s rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty stoupala.

  • Czech name

    Senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek

  • Czech description

    Byly porovnávány senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek vyrobených s různým obsahem lísko-oříškové příměsi (0 %, 3 %, 5 %, 10 % a 13 %). U pomazánek byly na přístroji RS 300 v uspořádání kužel deska proměřeny charakteristiky - plastická viskozita a mez toku. Ze senzorických vlastností byly posuzovány intenzity a příjemnost sladké, čokoládové a oříškové chuti, celková textura, textura při nabírání a intenzita pachutí. Senzorické i reologické měření bylo prováděno při teplotách 20 a 300C. S rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty klesala plastická viskozita a stoupala mez toku. Příjemnost chuti pomazánky s rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty stoupala.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XXXVIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny"

  • ISBN

    978-80-7375-601-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    211-215

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 1, 2012

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article