Sensory and rheological properties of chocolates hazelnut spreads
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894771" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894771 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek
Original language description
Byly porovnávány senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek vyrobených s různým obsahem lísko-oříškové příměsi (0 %, 3 %, 5 %, 10 % a 13 %). U pomazánek byly na přístroji RS 300 v uspořádání kužel deska proměřeny charakteristiky - plastická viskozita a mez toku. Ze senzorických vlastností byly posuzovány intenzity a příjemnost sladké, čokoládové a oříškové chuti, celková textura, textura při nabírání a intenzita pachutí. Senzorické i reologické měření bylo prováděno při teplotách 20 a 300C. S rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty klesala plastická viskozita a stoupala mez toku. Příjemnost chuti pomazánky s rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty stoupala.
Czech name
Senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek
Czech description
Byly porovnávány senzorické a reologické vlastnosti čokoládových pomazánek vyrobených s různým obsahem lísko-oříškové příměsi (0 %, 3 %, 5 %, 10 % a 13 %). U pomazánek byly na přístroji RS 300 v uspořádání kužel deska proměřeny charakteristiky - plastická viskozita a mez toku. Ze senzorických vlastností byly posuzovány intenzity a příjemnost sladké, čokoládové a oříškové chuti, celková textura, textura při nabírání a intenzita pachutí. Senzorické i reologické měření bylo prováděno při teplotách 20 a 300C. S rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty klesala plastická viskozita a stoupala mez toku. Příjemnost chuti pomazánky s rostoucím obsahem lísko-oříškové pasty stoupala.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XXXVIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny"
ISBN
978-80-7375-601-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
211-215
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 1, 2012
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—