Determination of starch in cereal and grain legume seeds after treatment of 24-epibrassinolide
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019090" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019090 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení obsahu škrobu v semenech obilovin a luštěnin, ošetřených postřikem 24-epibrassinolidu
Original language description
Cílem této práce je sledování vlivu postřiku 24-epibrassinolidu na obsah celkového, poškozeného a rezistentního škrobu v semenech obilovin a luštěnin pěstovaných na poli a ve stresových podmínkách ve skleníku. Byly hodnoceny tři odrůdy jarní pšenice (ACHelena, Mollera, Lucia), tři odrůdy ozimé pšenice (Estica, Samanta, Ebi), fazol, pohanka a sléz. Celkový, poškozený a rezistentní škrob byly stanoveny enzymovými metodami Megazyme a dále metodou podle Ewerse.
Czech name
Stanovení obsahu škrobu v semenech obilovin a luštěnin, ošetřených postřikem 24-epibrassinolidu
Czech description
Cílem této práce je sledování vlivu postřiku 24-epibrassinolidu na obsah celkového, poškozeného a rezistentního škrobu v semenech obilovin a luštěnin pěstovaných na poli a ve stresových podmínkách ve skleníku. Byly hodnoceny tři odrůdy jarní pšenice (ACHelena, Mollera, Lucia), tři odrůdy ozimé pšenice (Estica, Samanta, Ebi), fazol, pohanka a sléz. Celkový, poškozený a rezistentní škrob byly stanoveny enzymovými metodami Megazyme a dále metodou podle Ewerse.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
3rd International Conference Polysacharidy/Polysaccharides, ČSCH, Praha, 16.11.2007
ISBN
978-80-86238-30-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
1-6
Publisher name
Česká společnost chemická (ČSCH), VŠCHT Praha a ČZU Praha
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—