Purification of bacteriocin produced by Enterococcus mundtii EN3 using a organic solvent and the adsorption on the cell surface method
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019105" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019105 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Extrakce bakteriocinu kmene Enterococcus mundtii EN3 organickým rozpouštědlem a pomocí adsorpce bakteriocinu na buněčnou stěnu
Original language description
Účelem této práce bylo zjistit možnosti extrakce bakteriocinu ze supernatantu kmene Enterococcus mundtii EN3 pomocí metody extrakce bílkovin organickým rozpouštědlem a pomocí metody adsorpce bakteriocinu na buněčnou stěnu. Tyto metody se používají jako první stupeň extrakce bakteriocinů. Pro extrakci organickým rozpouštědlem bylo testováno 7 různých rozpouštědel, byl stanoven vliv hodnoty pH a vhodný poměr rozpouštědla k supernatantu. Bylo zjištěno, že při extrakci n-propanolem v objemovém poměru 1:3 při hodnotě pH supernatantu 3 do organické fáze dochází k největšímu přečištění a je dosahováno nejvyšší antibakteriální aktivity a nejvyšší výtěžnosti. Pro metodu adsorpce na buněčnou stěnu byla stanovena jako nejvýhodnější hodnota pH pro desorpci bakteriocinu z buněčné stěny hodnota 2
Czech name
Extrakce bakteriocinu kmene Enterococcus mundtii EN3 organickým rozpouštědlem a pomocí adsorpce bakteriocinu na buněčnou stěnu
Czech description
Účelem této práce bylo zjistit možnosti extrakce bakteriocinu ze supernatantu kmene Enterococcus mundtii EN3 pomocí metody extrakce bílkovin organickým rozpouštědlem a pomocí metody adsorpce bakteriocinu na buněčnou stěnu. Tyto metody se používají jako první stupeň extrakce bakteriocinů. Pro extrakci organickým rozpouštědlem bylo testováno 7 různých rozpouštědel, byl stanoven vliv hodnoty pH a vhodný poměr rozpouštědla k supernatantu. Bylo zjištěno, že při extrakci n-propanolem v objemovém poměru 1:3 při hodnotě pH supernatantu 3 do organické fáze dochází k největšímu přečištění a je dosahováno nejvyšší antibakteriální aktivity a nejvyšší výtěžnosti. Pro metodu adsorpce na buněčnou stěnu byla stanovena jako nejvýhodnější hodnota pH pro desorpci bakteriocinu z buněčné stěny hodnota 2
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
ISBN
978-80-7080-661-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
108-112
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—