Selection of a yoghurt culture for soy products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019211" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019211 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
VÝBĚR JOGURTOVÉ KULTURY PRO SÓJOVÉ VÝROBKY
Original language description
Cílem práce bylo vybrat nejvhodnější jogurtovou kulturu pro výrobu sójových fermentovaných výrobků. Výběr byl proveden na základě měření aktivní kyselosti, titrační kyselosti, počtů mikroorganizmů jogurtové kultury a senzorické analýzy. Byly zkoumány celkem tři jogurtové kultury (YO-401, Danisco, Denmark; Laktoflora, Milcom, CR; YC-350, Chr. Hansen, Denmark). Nejvyšší počty jogurtové kultury byly pozorovány u YC-350. Ze senzorické analýzy vyplynulo, že jednotlivé sójové fermentované výrobky se podle Friedmanova testu výrazně nelišily.
Czech name
VÝBĚR JOGURTOVÉ KULTURY PRO SÓJOVÉ VÝROBKY
Czech description
Cílem práce bylo vybrat nejvhodnější jogurtovou kulturu pro výrobu sójových fermentovaných výrobků. Výběr byl proveden na základě měření aktivní kyselosti, titrační kyselosti, počtů mikroorganizmů jogurtové kultury a senzorické analýzy. Byly zkoumány celkem tři jogurtové kultury (YO-401, Danisco, Denmark; Laktoflora, Milcom, CR; YC-350, Chr. Hansen, Denmark). Nejvyšší počty jogurtové kultury byly pozorovány u YC-350. Ze senzorické analýzy vyplynulo, že jednotlivé sójové fermentované výrobky se podle Friedmanova testu výrazně nelišily.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
ISBN
978-80-7080-661-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
282
Pages from-to
86-90
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—