All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microbial and rheological properties of probiotic soy products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019212" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019212 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    MIKROBIOLOGICKÉ A REOLOGICKÉ VLASTNOSTI VYBRANÝCH PROBIOTICKÝCH SÓJOVÝCH VÝROBKŮ

  • Original language description

    Cílem práce bylo porovnat kvalitu zahraničních sójových výrobků fermentovaných různými mlékárenskými kulturami zakoupených ve Francii. Bylo získáno 15 různých vzorků od sedmi zahraničních firem. Kvalita výrobků byla hodnocena ze zjištěných hodnot aktivnía titrační kyselosti a stanovením počtů jednotlivých bakterií mléčného kvašení (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium spp.). Dále byl sledován vliv přítomných hydokoloidních látek na viskozitní vlastnosti zkoumaných sójových produktů bez přidanéhoovocného komponentu. Aktivní kyselost výrobků se pohybovala v intervalu od pH 4,0 (PROVAMEL natural) do pH 4,5 (SOJASUN natural a BONNETERRE natural). Nejvyšší titrační kyselost mezi produkty bez ovocného komponentu byla naměřena u PROVAMEL natural (72,6mmol/kg) a mezi produkty s ovocným komponentem u CHAMPION červené ovoce (79,4 mmol/kg). Počty bakterií Lactobacillus acidophilus se pohybovaly v rozmezí 1,5x104 do 1,7x105 JTK/g, u většiny výrobků s ovocným komponentem již nebyly na konc

  • Czech name

    MIKROBIOLOGICKÉ A REOLOGICKÉ VLASTNOSTI VYBRANÝCH PROBIOTICKÝCH SÓJOVÝCH VÝROBKŮ

  • Czech description

    Cílem práce bylo porovnat kvalitu zahraničních sójových výrobků fermentovaných různými mlékárenskými kulturami zakoupených ve Francii. Bylo získáno 15 různých vzorků od sedmi zahraničních firem. Kvalita výrobků byla hodnocena ze zjištěných hodnot aktivnía titrační kyselosti a stanovením počtů jednotlivých bakterií mléčného kvašení (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium spp.). Dále byl sledován vliv přítomných hydokoloidních látek na viskozitní vlastnosti zkoumaných sójových produktů bez přidanéhoovocného komponentu. Aktivní kyselost výrobků se pohybovala v intervalu od pH 4,0 (PROVAMEL natural) do pH 4,5 (SOJASUN natural a BONNETERRE natural). Nejvyšší titrační kyselost mezi produkty bez ovocného komponentu byla naměřena u PROVAMEL natural (72,6mmol/kg) a mezi produkty s ovocným komponentem u CHAMPION červené ovoce (79,4 mmol/kg). Počty bakterií Lactobacillus acidophilus se pohybovaly v rozmezí 1,5x104 do 1,7x105 JTK/g, u většiny výrobků s ovocným komponentem již nebyly na konc

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007

  • ISBN

    978-80-7080-661-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    282

  • Pages from-to

    259-262

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article