Preparation of galactooligosaccharides and their application into milk and soy media
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019215" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019215 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
PŘÍPRAVA GALAKTOOLIGOSACHARIDŮ A JEJICH APLIKACE DO MLÉČNÝCH A SÓJOVÝCH MÉDIÍ
Original language description
Směs monosacharidů, disacharidů a vyšších galoktooligosacharidů (GOS) bylo vyrobeno transformací laktózy pomocí ?-galactosidasy. Pomocí této reakce vznikla směs roztok sacharidů o složení, stanoveném pomocí HPAEC PAD: 11.0 hm.% glukóza; 7.8 hm.% galaktóza; 8.6 hm.% laktóza a 5.7 hm.% galaktooligosacharidy. Směs sacharidů byla přidávána v různých koncentracích 0; 5; 10; 15; 20 hm.% do mléka a sójového nápoje zaočkovaného kulturou Bifidobacterium BB12. Byl sledován efekt přídavku směsi sacharidů na růst aprodukci kyselin Bifidobacterium BB12. Obecně byl pozorován lepší růst Bifidobacterium BB12 za aerobního prostředí v sójovém nápoji než v kravském mléce.
Czech name
PŘÍPRAVA GALAKTOOLIGOSACHARIDŮ A JEJICH APLIKACE DO MLÉČNÝCH A SÓJOVÝCH MÉDIÍ
Czech description
Směs monosacharidů, disacharidů a vyšších galoktooligosacharidů (GOS) bylo vyrobeno transformací laktózy pomocí ?-galactosidasy. Pomocí této reakce vznikla směs roztok sacharidů o složení, stanoveném pomocí HPAEC PAD: 11.0 hm.% glukóza; 7.8 hm.% galaktóza; 8.6 hm.% laktóza a 5.7 hm.% galaktooligosacharidy. Směs sacharidů byla přidávána v různých koncentracích 0; 5; 10; 15; 20 hm.% do mléka a sójového nápoje zaočkovaného kulturou Bifidobacterium BB12. Byl sledován efekt přídavku směsi sacharidů na růst aprodukci kyselin Bifidobacterium BB12. Obecně byl pozorován lepší růst Bifidobacterium BB12 za aerobního prostředí v sójovém nápoji než v kravském mléce.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
ISBN
978-80-7080-661-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
282
Pages from-to
263-268
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—