All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Preparation of galactooligosaccharides and their application into milk and soy media

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019215" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019215 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    PŘÍPRAVA GALAKTOOLIGOSACHARIDŮ A JEJICH APLIKACE DO MLÉČNÝCH A SÓJOVÝCH MÉDIÍ

  • Original language description

    Směs monosacharidů, disacharidů a vyšších galoktooligosacharidů (GOS) bylo vyrobeno transformací laktózy pomocí ?-galactosidasy. Pomocí této reakce vznikla směs roztok sacharidů o složení, stanoveném pomocí HPAEC PAD: 11.0 hm.% glukóza; 7.8 hm.% galaktóza; 8.6 hm.% laktóza a 5.7 hm.% galaktooligosacharidy. Směs sacharidů byla přidávána v různých koncentracích 0; 5; 10; 15; 20 hm.% do mléka a sójového nápoje zaočkovaného kulturou Bifidobacterium BB12. Byl sledován efekt přídavku směsi sacharidů na růst aprodukci kyselin Bifidobacterium BB12. Obecně byl pozorován lepší růst Bifidobacterium BB12 za aerobního prostředí v sójovém nápoji než v kravském mléce.

  • Czech name

    PŘÍPRAVA GALAKTOOLIGOSACHARIDŮ A JEJICH APLIKACE DO MLÉČNÝCH A SÓJOVÝCH MÉDIÍ

  • Czech description

    Směs monosacharidů, disacharidů a vyšších galoktooligosacharidů (GOS) bylo vyrobeno transformací laktózy pomocí ?-galactosidasy. Pomocí této reakce vznikla směs roztok sacharidů o složení, stanoveném pomocí HPAEC PAD: 11.0 hm.% glukóza; 7.8 hm.% galaktóza; 8.6 hm.% laktóza a 5.7 hm.% galaktooligosacharidy. Směs sacharidů byla přidávána v různých koncentracích 0; 5; 10; 15; 20 hm.% do mléka a sójového nápoje zaočkovaného kulturou Bifidobacterium BB12. Byl sledován efekt přídavku směsi sacharidů na růst aprodukci kyselin Bifidobacterium BB12. Obecně byl pozorován lepší růst Bifidobacterium BB12 za aerobního prostředí v sójovém nápoji než v kravském mléce.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007

  • ISBN

    978-80-7080-661-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    282

  • Pages from-to

    263-268

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article