The effect of natural antioxidants from rosemary on quality of cooked ham
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00019992" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00019992 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Efekt přírodních antioxidantů z rozmarýnu na na kvalitu dušené šunky
Original language description
Byly sledovány některé faktory ovlivňující barvu a oxidaci šunek. Barva byla hodnocena pomocí reflekční spektrofotometrie a analýzy obrazu. Byl zjišťován také podíl nitroxymyochromu. Oxidace lipidů byla hodnocena pomocí thiobarbiturového čísla. Barviva košenila, Arpink red a lykopen měly vliv na odstín barvy šunek bez významného vlivu na oxidaci lipidů. Použití rozmarýnového extraktu mělo spíše prooxidační účinek.
Czech name
Efekt přírodních antioxidantů z rozmarýnu na na kvalitu dušené šunky
Czech description
Byly sledovány některé faktory ovlivňující barvu a oxidaci šunek. Barva byla hodnocena pomocí reflekční spektrofotometrie a analýzy obrazu. Byl zjišťován také podíl nitroxymyochromu. Oxidace lipidů byla hodnocena pomocí thiobarbiturového čísla. Barviva košenila, Arpink red a lykopen měly vliv na odstín barvy šunek bez významného vlivu na oxidaci lipidů. Použití rozmarýnového extraktu mělo spíše prooxidační účinek.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/FT-TA3%2F059" target="_blank" >FT-TA3/059: *Impact of selected additives on shelf life, colour, water binding capacity, texture and organoleptic properties of meat products.</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena alimentorum, Štrbské Pleso
ISBN
978-80-7148-059-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
Štátná vetrerinárna a potavinová správa SR
Place of publication
Bratislava
Event location
Štrbské Pleso
Event date
May 7, 2008
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—