All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of natural antioxidants from rosemary on quality of cooked ham

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00019994" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00019994 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita šunky po přídavku antioxidantů extrahovaných z rozmarýnu.

  • Original language description

    Pomocí analýzy obrazu a thiobarbiturového čísla byly sledovány změny kvality šunek. Přídavek aditivních barviv má vliv na průběh barevných změn v šunce při skladování, hodnoty TBA čísla jsou nejnižší u vzorků s košenilou. Rozmarýnový extrakt měl vliv spíše prooxidační, a to jak na změnu barvy, tak na rychlost oxidace tuků. Jeho použití do tohoto typu masných výrobků vyžaduje další detailní studium, zejména je třeba nalézt vhodné dávkování.

  • Czech name

    Kvalita šunky po přídavku antioxidantů extrahovaných z rozmarýnu.

  • Czech description

    Pomocí analýzy obrazu a thiobarbiturového čísla byly sledovány změny kvality šunek. Přídavek aditivních barviv má vliv na průběh barevných změn v šunce při skladování, hodnoty TBA čísla jsou nejnižší u vzorků s košenilou. Rozmarýnový extrakt měl vliv spíše prooxidační, a to jak na změnu barvy, tak na rychlost oxidace tuků. Jeho použití do tohoto typu masných výrobků vyžaduje další detailní studium, zejména je třeba nalézt vhodné dávkování.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/FT-TA3%2F059" target="_blank" >FT-TA3/059: *Impact of selected additives on shelf life, colour, water binding capacity, texture and organoleptic properties of meat products.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků z XXXIX.symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin,

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr u Nového Města na Moravě

  • Event date

    May 26, 2008

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article