The effect of natural antioxidants from rosemary on quality of cooked ham
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00019994" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00019994 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita šunky po přídavku antioxidantů extrahovaných z rozmarýnu.
Original language description
Pomocí analýzy obrazu a thiobarbiturového čísla byly sledovány změny kvality šunek. Přídavek aditivních barviv má vliv na průběh barevných změn v šunce při skladování, hodnoty TBA čísla jsou nejnižší u vzorků s košenilou. Rozmarýnový extrakt měl vliv spíše prooxidační, a to jak na změnu barvy, tak na rychlost oxidace tuků. Jeho použití do tohoto typu masných výrobků vyžaduje další detailní studium, zejména je třeba nalézt vhodné dávkování.
Czech name
Kvalita šunky po přídavku antioxidantů extrahovaných z rozmarýnu.
Czech description
Pomocí analýzy obrazu a thiobarbiturového čísla byly sledovány změny kvality šunek. Přídavek aditivních barviv má vliv na průběh barevných změn v šunce při skladování, hodnoty TBA čísla jsou nejnižší u vzorků s košenilou. Rozmarýnový extrakt měl vliv spíše prooxidační, a to jak na změnu barvy, tak na rychlost oxidace tuků. Jeho použití do tohoto typu masných výrobků vyžaduje další detailní studium, zejména je třeba nalézt vhodné dávkování.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/FT-TA3%2F059" target="_blank" >FT-TA3/059: *Impact of selected additives on shelf life, colour, water binding capacity, texture and organoleptic properties of meat products.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků z XXXIX.symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin,
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr u Nového Města na Moravě
Event date
May 26, 2008
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—