All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Impact of the main factors on growth and ability of aerobic thermophilic bacteria for wastewater treatment

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00020968" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00020968 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Impact of the main factors on growth and ability of aerobic thermophilic bacteria for wastewater treatment

  • Original language description

    Degradation of organic substance present in the food industry wastes was tested by means of aerobic thermophilic bakterium Thermus ruber CCM 4212 from the Czech Collection of Microorganisms. There were tested cultivation conditions and ability of testedmicroorganisms in the range from 50 till 70 0C and pH effect between 7 ? 9. As waste water was used maize dipping water. Tests were carried out in Erlenmeyer flasks placed on the rotary shaker and finally in laboratory bioreactor of effective volume 4.4L. Original waste water was diluted to COD value of 2000 ? 3000 mg/L O2, rotation speed of the impeller was 300 min-1 and air flow rate was 60 L/h. After 12 hrs was achieved COD reduction of 82.5 %.

  • Czech name

    Vliv hlavních faktorů na růst a schopnost aerobních termofilních bakterií pro čištění odpadních vod

  • Czech description

    Degradace organických látek přítomných v odpadech potravinářského průmyslu byla testována pomocí aerobní termofilní bakterie Thermus ruber CCM 4212 z České sbírky mikroorganismů. Byly studovány podmínky kultivace a schopnosti testovného mikroorganismu: teplota v rozmezí 50 ? 70 0C, pH 7 ? 9. Jako odpadní voda sloužila k pokusům voda po zpracování kukuřice (?maize dipping water?). Testování proběhlo v Erlenmeyerových baňkách na rotační třepačce a posléze v laboratorním bioreatoru o účinném objemu 4.4 L.Původní voda byla naředěna na hodnotu CHSK 2000 - 3000 mg/L O2, rotační frekvence míchadla byla 300 min-1 a průtok vzduchu byl 60 L/h. Po 12 hodinách se odstranilo 82.5 % CKSK. .

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1P05ME806" target="_blank" >1P05ME806: Application of thermotolerant and thermophilic microorganisms for degradation of organic compounds from wastes of food and agriculture</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    The 2nd International Konference von Bioinformatics and Biomedical Engineering (iCBBE 2008), 14.-.18.5.2008, Shanghai, Čína

  • ISBN

    978-1-4244-1747-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    IEEE Operations Center

  • Place of publication

    Piscataway

  • Event location

    Shanghai, Čína

  • Event date

    May 14, 2008

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article