All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Production of natural fruity aroma by fungi in solid state fermentation employing citric pulp as substrate

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021036" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021036 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Production of natural fruity aroma by fungi in solid state fermentation employing citric pulp as substrate

  • Original language description

    In this work, the citric pulp (CP) was employed for the first time as substrate for the growth of the fungus Ceratocystis fimbriata. The strain was cultured in 250 mL The best production of aroma was observed in 48 and 72 hours and the following volatilecompounds were identified: acetaldehyde, ethanol, ethyl acetate, ethyl propionate,propyl acetate, ethyl isobutyrate, hexanone, hexanol, isoamyl acetate, which has the characteristic odor of banana.

  • Czech name

    Produkce přírodního ovocného aroma pomocí plísní na pevném fermentačním médiu s využitím citronové dužiny jako substrátu

  • Czech description

    V této práci byla poprvé využita citronová dužina jako substrát pro produkci aroma pomocí plísně Ceratocystis fimbriata. Nejvyšší produkce aromatu byla sledována ve 48 a 72 hodině a byla identifikovány následující těkavé látky: acetaldehyd, ethanol, ethyl acetát, ethyl propionát,propyl acetát, ethyl isobutyrát, hexanon, hexanol, isoamyl acetát, které měli charakter vůně banánů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    CD ROM konference CHISA 2008

  • ISBN

    978-80-02-02047-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    16

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Česká společnost chemického inženýrství

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Aug 24, 2008

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article